Phylliopsis hillieri Sprite

Phylliopsis hillieri SpritePhylliopsis hillieri Sprite is een kleine langbloeiende heester met lichtroze geurende bloemen, die aantrekkelijk zijn voor vlinders en bijen

Deze groenblijvende en goed winterharde heester wordt tot 50 cm hoog en is een mooi compact groeiend struikje.

De heester kan mooi worden toegepast als bodembedekker in de border, in de rotstuin, als kuipplant en in een pot op het terras.

Plant voor een mooi resultaat 7 à 9 stuks per vierkante meter.

Standplaats Phylliopsis hillieri Sprite

De heester staat graag in zon of halfschaduw.

De grond kan het best humus- en voedselrijk zijn en waterdoorlatend. Een zure grond is een vereiste in kalkrijke grond zal de heester gauw lelijk worden.

Wanneer bloeit de heester?

Het is een langbloeiende plant met klokjesvormige geurende licht roze bloemen. De eerste bloei is van maart t/m mei, de tweede bloei in augustus en september. De bloemen zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen.

Het blad van deze groenblijvende plant is glanzend en donkergroen van kleur. Het blad is smal en klein.

Wanneer snoei je de heester?

Snoei is niet echt nodig, maar direct na de bloei is het mogelijk om langere wat uitstekende takjes weg te knippen zodat de vorm van de heester mooi blijft.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier