Geranium pratense Summer Skies – Beemdooievaarsbek

Geranium pratense Summer SkiesGeranium pratense Summer Skies of Beemdooievaarsbek is een rijkbloeiende plant met mooie blauwpaarse dubbel gevulde bloemen.

Er zijn veel verschillende soorten Geraniums met verschil in hoogte, bloeiperiode, bloemkleur en standplaats. Voor iedere tuin is er wel een geschikt soort te vinden. Geranium pratense Summer Skies is een erg mooi exemplaar vanwege de bijzondere kleur en de gevulde bloemen. Het is een winterharde geranium, die tot 70 cm hoog kan worden. Voor een mooi opvallend resultaat in de border plant u 7 à 9 stuks per vierkante meter. Deze geranium kan ook goed in de rotstuin worden toegepast.

Standplaats Geranium pratense Summer Skies

Deze langbloeiende plant kan in de zon maar heeft een voorkeur voor een plek in halfschaduw. De grond kan het best licht vochtig maar waterdoorlatend zijn en voedselrijk.

Wanneer bloeit de geranium?

Deze geranium bloeit van juni t/m augustus met blauwpaarse dubbele bloemen. De bloemen zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen.

Het groene ingesneden blad is groen van kleur. In de winter verliest deze plant zijn blad.

Verzorging

  • Haal de plant na een jaar of drie, vier zodra hij minder begint te bloeien uit de grond en deel hem. Plant beide delen elders in de tuin opnieuw. Zo houdt je gezonde planten die veel bloemen blijven produceren.
  • Bemest de plant in het voorjaar met organische mest.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier