Geranium Terre Franche – Geranium

Geranium Terre FrancheGeranium Terre Franche is een langbloeiende plant met paars blauwe bloemen en fluweelachtig grijsgroen blad.

De plant wordt tot 50 cm hoog en is winterhard.
Er zijn veel soorten geraniums met verschil in hoogte, bladkleur en bladvorm en bloemkleur. Geranium Terre Franche heeft prachtig paars blauwe bloemen met donkergekleurde aders. Deze Geranium is geschikt voor de border en rotstuin. Plant 9 stuks per vierkante meter voor een mooi opvallend resultaat.

Geranium kopen

Er zijn zo ontzettend veel soorten te koop met bloemen in allerlei kleuren. Ook wat hoogte van de planten betreft en de vorm van het blad zijn er talloze varianten te vinden. Zo is er voor iedereen wel een mooie soort te vinden. Klik op onderstaande button om Geraniums te kopen:

Geranium kopen

Standplaats Geranium Terre Franche

De plant staat graag in de zon of eventueel in halfschaduw.

De grond kan het best humusrijk zijn en vochtig, maar waterdoorlatend. Laat de grond niet langdurig uitdrogen, want daarna zal de plant er dat jaar niet meer zo mooi uitzien.

Bloei en blad

Deze geranium bloeit van juni t/m augustus met paarsblauwe bloemen, met mooie donkergekleurde adertjes. De bloei is zeer rijk.

Het ronde gelobde blad voelt fluweelachtig aan en is groengrijs van kleur. Het blad blijft groen tot de eerste vorst. Het is een bladverliezende plant.

Verzorging

  • Vermeerderen kan plaatsvinden d.m.v. delen van de plant.
  • Geef water tijdens langdurige droogte.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier