Geranium Philippe Vapelle – Ooievaarsbek

Geranium Philippe VapelleGeranium Philippe Vapelle of Ooievaarsbek is een opvallende Geranium met paars blauwe bloemen met donkergekleurde adertjes en grijsgroen behaard blad. Lees hier alles over de standplaats, bloei, snoei en verzorging van de geranium.

Er zijn wel 300 soorten Geraniums verkrijgbaar met verschillen in blad, hoogte, standplaats en kleur, zodat er voor elk plekje in iedere tuin wel een geschikt exemplaar te vinden is.

Geranium Philippe Vapelle is half groenblijvend, in zachte winters behoud de plant zijn blad. Deze Geranium is winterhard en wordt ongeveer 40 cm hoog.
Het is een bodembedekker die ook zeer geschikt is om aan de border rand te staan. Plant voor een mooi opvallend resultaat 7 à 9 stuks per vierkante meter.

Standplaats Geranium Philippe Vapelle

Deze groenblijvende plant staat graag in zon of halfschaduw.

De grond kan het best humus- en voedselrijk zijn en licht vochtig, maar waterdoorlatend. Laat de grond nooit compleet uitdrogen, dit gaat ten koste van het blad.

Bloei en blad

Geranium Philippe Vapelle bloeit van mei/juni t/m juli met paars blauwe bloemen met donkergekleurde adertjes, een opvallende combinatie. De bloemen trekken bijen aan. Door het wegknippen van uitgebloeide bloemen wordt een tweede bloei gestimuleerd.

Het blad is grijsgroen gekleurd en is licht behaard en ingesneden. Het blad verkleurd in de herfst naar rode tinten. In zachte winters is het een groenblijvende plant.

Verzorging Geranium Philippe Vapelle

  • Snoei; Knip na de bloei zowel blad als bloemen terug. Er zal fris nieuw blad gevormd worden en een tweede bloei wordt gestimuleerd.
  • Vermeerderen; Scheur de planten iedere 3 jaar in het voorjaar om de planten in goede conditie te houden en te vermeerderen.
  • Bemesten; Geef in het voorjaar organische mest.
  • Grond vochtig houden; Laat de grond niet uitdrogen, het blad zal snel bruin worden. Geef, zeker als de planten in de volle zon staan, op tijd water bij droogte.

Geranium soorten

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier