Geranium cantabrigiense Cambridge – Ooievaarsbek

Geranium cantabrigiense CambridgeGeranium cantabrigiense Cambridge is een geranium voor de tuin, die goed winterhard is. De plant vormt mooie pollen in de tuin, die ongeveer 30 cm hoog worden. Het leuke hiervan is dat kikkers en padden er leuk onder kunnen schuilen. Bij ons in de tuin zit er altijd minstens één kikker verscholen onder deze geraniumsoort.

Zet je een flink aantal geraniums bij elkaar, 7 tot 9 per vierkante meter, dan is het een bodembedekkende plant. Geranium cant. Cambridge is een gemakkelijke geranium, die veel moois te bieden heeft.

Standplaats Geranium cantabrigiense Cambridge

Deze langbloeiende geranium staat graag in de volle zon of halfschaduw en redt het zelfs in de schaduw, al zal dat de bloei niet ten goede komen. De grond moet goed water doorlaten en enigszins vochtig zijn.

Bloei

Ooievaarsbek bloeit in mei, juni en juli met roze bloemen, die op steeltjes boven het blad uitsteken. Bijen en hommels zijn er gek op. De plant hoeft niet gesnoeid te worden.

Blad Geranium cantabrigiense Cambridge

Deze Geranium heeft ingesneden lichtgroen blad, wat in de herfst mooi verkleurd. De geranium is bladverliezend in de winter. In april komt de plant echter al weer snel boven de grond.

Mijn ervaring

Een gemakkelijk te houden Geraniumsoort, die goed is voor bijen en waar kikkers fijn onder kunnen schuilen. Het blad ziet er mooi uit en wisselt van kleur met de seizoenen. Het is een leuke randplant voor een border. De bloemen zien er misschien voor sommigen wat ‘ouderwets’ uit, maar bedenk wel dat ze drie maanden lang voor veel kleur in de tuin zorgen. Ik vind het een echte verrijking voor onze tuin.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier