Geranium Brookside – Ooievaarsbek

Geranium Brookside

Ooievaarsbek

Geranium Brookside of Ooievaarsbek is een langbloeiende plant met blauwpaarse bloemen met een wit hart. Lees hier alles over de standplaats, bloei, snoei en verzorging van de plant.

Geraniums zijn er in vele soorten en maten en voor plekken in de zon en voor de schaduw en met allerlei bloemkleuren, zo is er voor iedereen en voor iedere tuin wel een fraaie geranium te vinden!

Geranium Brookside is een bloeiende bodembedekker die  ongeveer 50 cm hoog wordt,  diep ingesneden blad heeft en winterhard is.

Voor een mooi opvallend resultaat in de border plant u 5 tot 7 stuks per vierkante meter.

De bloemen trekken bijen naar de tuin.

Standplaats Geranium Brookside

De plant staat graag in de zon en kan eventueel ook lichte schaduw verdragen. De grond kan het best licht vochtig zijn, maar wel waterdoorlatend.

Met licht vochtige grond blijft het blad van de plant het mooist gedurende het hele seizoen. Zorg voor een humus- en voedselrijke grond.

Wanneer bloeit de geranium?

Het is een langbloeiende plant, van juni t/m augustus, met blauwpaarse bloemen met een wit hart. Om doorbloei te stimuleren kunt u de uitgebloeide bloemstengels eruit knippen.

Het blad is groen van kleur en is diep ingesneden. Om het blad lang mooi te houden zorgt u ervoor dat de grond niet uitdroogt.

Door de plant kort te snoeien bij lelijk geworden blad stimuleert u de vorming van mooi fris nieuw blad. De plant is bladverliezend in de winter.

Verzorging Geranium Brookside

  • Vermeerderen. De Geranium kan vermeerderd worden door de plant iedere 3 à 4 jaar te delen.
  • Bemesten. Geef de plant ieder voorjaar organische mest voor een goede start.
  • Snoeien. Knip uitgebloeide bloemstengels en lelijk geworden blad uit de plant, om doorbloei en de vorming van nieuw blad te stimuleren.