Geranium endressii – Ooievaarsbek

Geranium endressii of Ooievaarsbek is in zachte winters een groenblijvende plant  . De plant is goed winterhard en het is een gemakkelijke plant, die het vrijwel overal goed doet. Lees hier alles over de verzorging, bloei en standplaats van deze Geranium.

Algemene informatie

Ooievaarsbek is een langbloeiende plant, die ongeveer 40 cm hoog wordt en 50 cm breed. De plant vormt ondergronds uitlopers, op deze manier breidt de plant zich uit. Vermeerderen kan door delen van de plant of door stekken te nemen van de wortelstok.

Geranium endressii doet het goed als bodembedekker, in de border, als onderbeplanting voor heesters en bomen of als groepsbeplanting. Bij het planten houd je aan 6 tot 9 planten per vierkante meter. Bijen en hommels zijn dol op de bloemen.

Geranium endressii kopen

Er zijn enorm veel soorten Geranium te koop, in allerlei kleuren en hoogtes. Zodoende is er altijd wel wat moois voor iedere tuin te vinden. Geraniums zijn dankbare planten, ze bloeien over het algemeen zeer overvloedig en lang.

Standplaats Ooievaarsbek

Ooievaarsbek kan in de zon of halfschaduw. De geranium doet het op alle grondsoorten, maar heeft voorkeur voor een voedselrijke, droge tot licht vochtige grond, die goed waterdoorlatend is.

Wanneer bloeit Geranium endressii?

De plant bloeit van juni t/m september met roze bloemen van ongeveer 3 cm groot. Voor een lange bloei moet je de plant na de eerste bloei terug knippen, hierna volgt een tweede bloei.

De plant heeft groen, diep ingesneden blad. In een strenge winter sterven de bladeren af, maar in een zachte winter is de geranium een groenblijvende plant.

Geranium endressii is een leuke plant om als rand langs een border te gebruiken en laat zich mooi combineren met paars gekleurde bloemen.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier

2 reacties