Prunella webbiana Rosea – Brunel – Bijenkorfje

Prunella webbiana Rosea

Bijenkorfje

Prunella webbiana Rosea of Brunel of Bijenkorfje is een bodembedekkende langbloeiende plant met roze bloemen, die aantrekkelijk zijn voor bijen. Lees hier over de standplaats, bloei en verzorging van deze fraaie plant.

Prunella webbiana Rosea is een bodembedekker die ongeveer 30 cm hoog wordt en in de tuin een mooi tapijt kan vormen. De bloemen steken op korte stelen boven het blad uit. Deze soort heeft grote bloemen, die van juni t/m augustus de plant sieren.

Deze winterharde langbloeiende plant is mooi toe te passen als randplant van een border en is ook zeer geschikt voor de rotstuin.

Voor een mooi opvallend resultaat plant u 9 à 11 stuks per vierkante meter.

Prunella webbiana Rosea kan zichzelf flink uitzaaien als u de uitgebloeide bloemen aan de plant laat zitten. Als dit niet gewenst is, dan is het dus aan te raden om op tijd de uitgebloeide bloemen te verwijderen.

Standplaats Prunella webbiana Rosea

De plant is geschikt voor en plek in zon of voor halfschaduw.

De grond kan het best humus- en voedselrijk zijn en vochtig, maar wel waterdoorlatend.

Laat de grond bij voorkeur niet uitdrogen, maar bedenk ook dat de plant veel regen slecht verdraagt. Het is het best om de plant daarvoor dan af te dekken.

Bloei en blad

Prunella webbiana Rosea is een langbloeiende plant met roze bloemen, die op een bijenkorfje lijken. Dit verklaart de naam van de plant. De bloei is van juni t/m augustus.

Uitgebloeide bloemen hebben nog sierwaarde, dus het kan aantrekkelijk zijn om ze in de winter aan de plant te laten zitten. De kans op uitzaaien neemt dan wel toe. De bloemen trekken bijen aan. Het groene blad is eirond.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier