Prunella grandiflora – Bijenkorfje

Prunella grandiflora

Bijenkorfje

Prunella grandiflora of Bijenkorfje, is een langbloeiende plant met paarse bloemen, die aantrekkelijk zijn voor bijen. Lees hier alles over de standplaats, bloei en verzorging van de plant.

Deze bloeiende bodembedekker wordt tot 30 cm hoog. Op den duur kan zich een heel tapijt vormen van deze planten, doordat hij zichzelf uitzaait en zich vermeerderd d.m.v. uitlopers. De bloemen steken op de licht behaarde stelen net boven het blad uit. Vanwege de lage hoogte is het een uitstekende randplant in de border en ook voor de rotstuin is hij zeer geschikt.

Voor een mooi resultaat plant u 9 à 11 stuks per vierkante meter.

Standplaats Prunella grandiflora

Deze rijkbloeiende plant kan in de zon of in lichte schaduw staan.

Hij staat het liefst in kalk-, humus- en voedselrijke grond, die licht vochtig maar wel waterdoorlatend is.

Bloei en blad

Prunella grandiflora bloeit langdurig en rijkelijk met paarse bloemen. De bloei is van mei t/m augustus/september. De naam Bijenkorfje heeft de plant omdat de bloemen wel wat weghebben van een bijenkorf. Ook in de winter hebben de uitgebloeide bloemen nog sierwaarde. Wat een nadeel kan zijn van het niet verwijderen van de uitgebloeide bloemen is dat de plant zichzelf dan kan gaan uitzaaien. De bloemen zijn aantrekkelijk voor bijen.

Het blad is frisgroen van kleur en is eirond. In de winter verliest de plant zijn blad.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier