Prunella grandiflora Violet Blue – Bijenkorfje – Brunel

Prunella grandiflora Violet BluePrunella grandiflora Violet Blue of Bijenkorfje is een zeer langbloeiende plant met violetblauwe bloemen. Lees hier alles over de standplaats, bloei en verzorging van Bijenkorfje.

Algemene informatie

Prunella grandiflora Violet Blue is een bloeiende bodembedekker die mooie ‘tapijten’ in de border vormt en tot 25 cm hoog wordt. Het is een zeer geschikte bodembedekker om de vorming van onkruid in de border tegen te gaan. De plant zaait zichzelf uit en vermeerderd zich ook door uitlopers te vormen. Behalve in de border past deze plant ook goed in de rotstuin.

Plant voor een goed bodembedekkend resultaat 9 à 11 stuks per vierkante meter.

De bloemen lijken wel wat op een bijenkorf, vandaar de naam Bijenkorfje. De plant is verder ook bekend onder de naam Brunel. Er zijn verschillende soorten te koop met bloemen in de kleuren wit, roze, lila en blauw en paars.

Standplaats Prunella grandiflora Violet Blue

Bijenkorfje kan zowel in de zon als in halfschaduw staan.

Het is een winterharde plant die graag in waterdoorlatende kalk- en humusrijke grond staat.

Wanneer bloeit Prunella grandiflora Violet Blue?

Dit is een plant waar je het hele voorjaar- en zomerseizoen profijt van hebt. De bloemen komen vanaf mei en de bloei kan tot in oktober doorgaan, zeker als de uitgebloeide bloemen worden weggeknipt. Je kunt in de winter de laatste uitgebloeide bloemen aan de plant laten zitten, ze hebben nog wel enige sierwaarde. Nadeel is wel dat de plant zichzelf uitzaait.

De bloemen zijn aantrekkelijk voor bijen.

Prunella snoeien

Knip de plantenresten in het voorjaar weg, zodat de nieuwe takjes de ruimte hebben om te groeien. Tijdens de bloei kunnen de uitgebloeide bloemen verwijderd worden, dit bevorderd de doorbloei van de plant.

Mijn ervaring

Prunella is een gemakkelijke bloeiende bodembedekker die maar weinig verzorging nodig heeft. Het gaat de vorming van onkruid in de border tegen en de bloei gaat de hele zomer door. De plant is zeker op zijn plaats in een bijen vriendelijke tuin.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier