Prunella grandiflora Carminea – Brunel – Bijenkorfje

Prunella grandiflora CarmineaPrunella grandiflora Carminea, met de Nederlandse namen Brunel of Bijenkorfje, is een lang- en rijkbloeiende bodembedekkende plant met roze bloemen, die aantrekkelijk zijn voor bijen.

Deze bloeiende bodembedekker kan hele tapijten gaan vormen en wordt tot 25 cm hoog. De bloemen steken op stelen boven het 15 cm hoge blad uit. De plant is goed geschikt als randplant van een border.

Plant voor en mooi bodembedekkend resultaat 9 tot 11 stuks per vierkante meter.

Prunella grandiflora Carminea zaait zichzelf uit, wilt u dit niet dan is het aan te raden de uitgebloeide bloemen te verwijderen.

Standplaats Prunella grandiflora Carminea

De plant kan zowel in de zon als in halfschaduw staan.button

De voorkeur gaat uit naar vochtige, humus- en voedselrijke grond, die waterdoorlatend is. Laat de grond niet uitdrogen, geef eventueel water. In de winter verdraagt de plant veel regen slecht, dek hem hier eventueel voor af.

Bloei en blad

Prunella grandiflora Carminea is een langbloeiende plant, die van juni t/m september bloeit met roze bloemen. De uitgebloeide bloemen hebben wel wat weg van een bijenkorf, vandaar de naam bijenkorfje. Vanwege de sierwaarde is het aan te raden om de uitgebloeide bloemen in de winter aan de plant te laten zitten. De bloemen zijn aantrekkelijk voor bijen.

Het blad is frisgroen van kleur en is eirond. Het is een bladverliezende plant.

Lees verder

Prunella soorten