Prunella grandiflora Carminea – Brunel – Bijenkorfje

Prunella grandiflora Carminea

Bijenkorfje

Prunella grandiflora Carminea, met de Nederlandse namen Brunel of Bijenkorfje, is een lang- en rijkbloeiende bodembedekkende plant met roze bloemen, die aantrekkelijk zijn voor bijen.

Prunella grandiflora Carminea kan hele tapijten gaan vormen en wordt tot 25 cm hoog. De bloemen steken op stelen boven het 15 cm hoge blad uit. De plant is goed geschikt als randplant van een border.

Plant voor en mooi bodembedekkend resultaat 9 tot 11 stuks per vierkante meter. Bijenkorfje zaait zichzelf uit, wilt u dit niet dan is het aan te raden de uitgebloeide bloemen te verwijderen.

Standplaats Prunella grandiflora Carminea

De plant kan zowel in de zon als in halfschaduw staan.

De voorkeur gaat uit naar vochtige, humus- en voedselrijke grond, die waterdoorlatend is. Laat de grond niet uitdrogen, geef eventueel water. In de winter verdraagt de plant veel regen slecht, dek hem hier eventueel voor af.

Bloei en blad

Deze langbloeiende plant bloeit van juni t/m september met roze bloemen. De uitgebloeide bloemen hebben wel wat weg van een bijenkorf, vandaar de naam bijenkorfje. Vanwege de sierwaarde is het aan te raden om de uitgebloeide bloemen in de winter aan de plant te laten zitten. De bloemen zijn aantrekkelijk voor bijen.

Het blad is frisgroen van kleur en is eirond. Het is een bladverliezende plant.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier