Geranium cinereum Ballerina – Ooievaarsbek

Geranium cinereum BallerinaGeranium cinereum Ballerina of Ooievaarsbek is een langbloeiende plant met een rijke bloei aan roze donker geaderde bloemen met een mooi donker hart. Lees hier alles over de standplaats, bloei en verzorging.

Deze bloeiende bodembedekker is winterhard en wordt 20 cm hoog. De fijn uitziende bloemen zijn aantrekkelijk voor bijen.
Deze geranium is geschikt voor de borderrand, rotstuin en pot op het terras. Plant 9 à 11 stuks per vierkante meter. De plant laat zich gemakkelijk combineren met andere planten in de border.

Standplaats Geranium cinereum Ballerina

Deze geranium staat graag in zon of lichte schaduw.

De grond kan beter niet uitdrogen, want dit leidt tot lelijk blad. De voorkeur van Geranium cinereum Ballerina gaat uit naar licht vochtige en humusrijke grond, die waterdoorlatend is.

Wanneer bloeit Oievaarsbek?

Deze geranium bloeit met roze bloemen van juni t/m september/oktober. De bloemen hebben een donkerroze hart en donkere adertjes in het blad. De bloemen zijn aantrekkelijk voor bijen.

Het blad is groen van kleur en is licht behaard en heeft daardoor een grijze zweem.

Geranium cinereum Ballerina kopen

Er zijn veel verschillende soorten Geranium te koop met bloemen in allerlei kleuren en veel verschillende bladsoorten en planthoogtes. Zo is er voor iedereen wel een mooie soort te vinden. Geraniums bloeien over het algemeen erg lang door. Klik op onderstaande button om de plant te kopen:

 

Geranium kopen

Verzorging Ooievaarsbek

  • Snoei in het voorjaar afgestorven plantendelen weg. Na de bloei kan de wat slordig geworden plant worden terug geknipt. Er komt weer fris blad terug groeien.
  • Bemest de geranium in het voorjaar.
  • Geef water als de grond te droog dreigt te worden, dit zou tot lelijk blad leiden.
  • Vermeerder de plant door hem in het voorjaar op te nemen en te delen.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier