Thymus citriodorus Silver Queen – Citroentijm – Tijm

Thymus citriodorus Silver QueenThymus citriodorus Silver Queen of Citroentijm is een laagblijvende heester, met bontgekleurd groen/wit blad en roze bloemen. Lees hier alles over de standplaats, bloei, toepassing in de keuken, snoei en verzorging.

Citroentijm is een mooie plant en is bovendien goed te gebruiken als kruid in de keuken.

Deze groenblijvende plant is winterhard en wordt ongeveer 25 cm hoog. Het is een goede bodembedekker die langs de rand van een border of in de rotstuin of in een pot op het terras kan worden toegepast. Plant voor een mooi resultaat in de border 9 stuks per vierkante meter.

Standplaats Thymus citriodorus Silver Queen

De plant staat graag op een warme plek in de zon of lichte schaduw.

De grond kan het best waterdoorlatend zijn en voedselarm en kalkrijk zijn. Zorg er zeker in de wintermaanden voor dat de wortels niet lang nat blijven.

Tijm kopen

Er zijn veel verschillende soorten Tijm te koop. Klik op onderstaande button om Tijm te kopen;

Bloei en blad

Citroentijm Silver Queen is een langbloeiende plant met kleine geurende roze bloemen, die aantrekkelijk zijn voor bijen en vlinders. De bloei is van juni t/m augustus.

Het ovale tot eironde blad is groen met een zilverwitte rand en geeft een citroengeur af, zeker bij kneuzen van het blad. De plant is groenblijvend in de wintermaanden.

Toepassing in de keuken

 Dit keukenkruid wat zowel vers als gedroogd gebruikt worden. Gedroogd is de smaak sterker aanwezig.

Oogst het kruid van mei tot november. Wilt u het kruid drogen, snij dan vlak voor de bloei enkele delen van de heester af en hang de takjes te drogen op een donkere droge plek.

Het kruid is lekker in soepen, salades, vlees- en visgerechten.

Verzorging Thymus citriodorus Silver Queen

  • Snoei in het voorjaar dode takjes en oud hout weg en knip de heester na de bloei licht terug voor vormbehoud.
  • Vorstbescherming geef je door de plantjes licht te bedekken met blad.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier