Geranium Dreamland – Ooievaarsbek

Geranium DreamlandGeranium Dreamland of Ooievaarsbek is een langbloeiende plant met lichtroze geaderde bloemen. Lees hier alles over de verzorging, standplaats, bloei en snoei!

Algemene informatie

Geraniums zijn er in allerlei kleuren, hoogten en voor plekken in de zon of schaduw, zodoende is er voor iedere tuin wel een geschikte Geranium te vinden. Geranium Dreamland is een bloeiende bodembedekker die wat zijn blad betreft tot 30 cm en met bloemen tot 40 cm hoog wordt. De plant is bladverliezend in de winter en is redelijk winterhard.
Plant voor een mooi resultaat in de border 5 tot 7 stuks per vierkante meter. Verder kan de plant ook goed worden toegepast in potten.
De bloemen zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen.

Geranium kopen

Koop deze of andere Geraniums simpel vanuit huis door op onderstaande button te klikken;

Standplaats Geranium Dreamland

De plant kan goed in de zon of halfschaduw staan.

De grond kan het best waterdoorlatend en licht vochtig zijn en humus- en voedselrijk. Als de grond langdurig droog is gaat dit ten koste van het blad.

Bloei en blad

Geranium Dreamland is een lang- en rijkbloeiende plant met lichtroze geaderde bloemen van mei t/m oktober. Stimuleer doorbloei door uitgebloeide bloemen te verwijderen.

Het groene ingesneden blad sterft af in de winter.

Snoeien Geranium Dreamland

Geranium kan er wel eens uit gaan zien alsof het uit de krachten gegroeid is en kan dan goed flink terug gesnoeid worden. Doe dit bij voorkeur na de bloei, anders gaat dit ten koste van de hoeveelheid bloemen.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier