Geranium Dreamland – Ooievaarsbek

Geranium DreamlandGeranium Dreamland of Ooievaarsbek is een langbloeiende plant met lichtroze geaderde bloemen.

Geraniums zijn er in allerlei kleuren, hoogten en voor plekken in de zon of schaduw, zodoende is er voor iedere tuin wel een geschikte Geranium te vinden. Geranium Dreamland is een bloeiende bodembedekker die wat zijn blad betreft tot 30 cm en met bloemen tot 40 cm hoog wordt. De plant is bladverliezend in de winter en is redelijk winterhard.
Plant voor een mooi resultaat in de border 5 tot 7 stuks per vierkante meter. Verder kan de plant ook goed worden toegepast in potten.
De bloemen zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen.

Standplaats Geranium Dreamland

De plant kan goed in de zon of halfschaduw staan.

De grond kan het best waterdoorlatend en licht vochtig zijn en humus- en voedselrijk. Als de grond langdurig droog is gaat dit ten koste van het blad.

Bloei en blad

Geranium Dreamland is een lang- en rijkbloeiende plant met lichtroze geaderde bloemen van mei t/m oktober. Doorbloei wordt gestimuleerd door uitgebloeide bloemen te verwijderen.

Het groene ingesneden blad sterft af in de winter.

Snoeien Geranium Dreamland

Geranium kan er wel eens uit gaan zien alsof het uit de krachten gegroeid is en kan dan goed flink terug gesnoeid worden. Doe dit bij voorkeur na de bloei, anders gaat dit ten koste van de hoeveelheid bloemen.