Geranium pratense Mrs Kendall Clark – Beemdooievaarsbek

Geranium pratense Mrs Kendall ClarkGeranium pratense Mrs Kendall Clark of Beemdooievaarsbek is een rijkbloeiende plant met prachtige zacht blauwe bloemen met witte adertjes. Lees hier alles over de standplaats, bloei, snoei en verzorging.

Er zijn zeer veel verschillende soorten Geraniums met grote verschillen in hoogte, kleur, bloeiperiode en standplaats. Zo is er voor vrijwel iedere plek in de tuin wel een geschikte soort te vinden.

Geranium pratense Mrs Kendall Clark wordt 70 cm hoog en is goed winterhard.

De plant staat vooral mooi in de border als hij in grotere hoeveelheden wordt aangeplant, 7 à 9 stuks per vierkante meter.

Na de bloei wordt het blad lelijk en kan de plant plat gaan liggen. Het is dan tijd om de plant terug te snoeien. Er wordt dan weer nieuw fris blad gevormd en er kan zelfs een lichte nabloei optreden. De bloemen trekken vlinders en bijen aan.

Standplaats Geranium pratense Mrs Kendall Clark

Deze langbloeiende plant staat graag op een plek in zon of halfschaduw.

De grond kan het best voedsel- en humusrijk zijn en waterdoorlatend.

Bloei en blad

Deze geranium bloeit in mei, juni en juli rijkelijk met prachtige zacht blauwe bloemen met witte adertjes. Vooral in schaduw komt de kleur prachtig tot zijn recht. De bloemen zijn behalve voor ons ook zeer aantrekkelijk voor vlinders en bijen.

Het groene blad is diep ingesneden. De plant is bladverliezend en bodembedekkend.

Verzorging

  • Vermeerderen kan plaatsvinden door de planten iedere 3 jaar te scheuren en de afzonderlijke delen opnieuw uit te planten.
  • Snoei de plant na de bloei terug, het lelijk geworden blad wordt weer vervangen door fris nieuw blad en er kan een tweede bloei optreden, al zal deze niet meer zo rijk zijn.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier