Geranium St.Ola – Ooievaarsbek

Geranium St Ola

Geranium St Ola – Ooievaarsbek

Geranium St.Ola of Ooievaarsbek is een geranium met vrij grote witte bloemen en groen blad met een mooie rode herfstverkleuring.

Geraniums voor in de tuin zijn er in alle soorten en maten. Er zijn soorten te vinden voor schaduw plekken of juist voor de volle zon, voor vochtige of droge grond, en ze zijn in allerlei hoogtes en bloemkleuren te vinden. Zo is er voor iedereen wel een geschikte Geranium te vinden. Geraniums zijn vaste planten, die bladverliezend kunnen zijn, maar er zijn ook groenblijvende soorten.

Geranium cantabrigiense St.Ola is een groenblijvende Geranium, met een prachtige rode herfstverkleuring. De plant wordt 15 à 20 cm hoog.

De planten zijn goede bodembedekkers, plant voor een mooi resultaat 7 tot 9 stuks per vierkante meter en onkruid krijgt geen kans meer.

Standplaats Geranium St.Ola

De plant is erg gemakkelijk wat standplaats betreft, hij kan namelijk in de zon, maar ook halfschaduw en zelfs schaduw wordt goed verdragen. De witte bloemen vallen op een plek in de schaduw mooi op.
Iedere goede tuingrond voldoet voor deze plant.

Bloei en blad

Deze Geranium bloeit in juni en juli met vrij grote witte bloemen. Ook later in het jaar kan er nog een enkel bloemetje aan de plant komen. De bloemen trekken bijen naar de tuin.

Het blad is glanzend en heeft een groene kleur. In de herfst verkleurd het blad prachtig naar rood, als er nog bloemen aan de geranium zitten, dan steken deze mooi af tegen het rode blad. Geranium St.Ola is een groenblijvende plant.

Verzorging Geranium

  • Snoei is de eerste jaren niet echt nodig. U kunt na de bloei de plant licht terugsnoeien om hem mooi in model te houden.
  • Vermeerderen kan plaatsvinden d.m.v. scheuren of delen van de plant.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier