Geranium Renardii

Geranium Renardii

Geraniums zijn er in vele soorten en maten. Een mooie soort,  is Geranium Renardii. Deze groenblijvende plant is winterhard. Lees hier over de standplaats, bloei en verzorging van de plant.

Algemene informatie

Er zijn veel verschillende soorten geranium te koop. Voor iedereen is er wel een mooie soort te vinden want er is veel keuze wat betreft bloemkleur, bladvorm en kleur en hoogte van de plant.

Deze geranium wordt ongeveer 20 tot 30 cm hoog. Deze geranium vangt graag veel licht, je kunt hem dus het best op een open plek in de border planten, uit de buurt van bomen en struiken.

Het is een goede bloeiende bodembedekker. Voor een mooi resultaat kan je de vaste plant het best met 9 stuks bij elkaar planten. Geranium Renardii trekt veel bijen en hommels aan en past dus goed in een diervriendelijke tuin.

Standplaats Geranium Renardii

Deze geraniumsoort kan zowel goed in de zon staan als in halfschaduw. Verder houdt hij van een goed waterdoorlatende grond, die humus- en voedselrijk is. Plant hem het liefst op een open plek voor aan in de border, waar hij veel licht vangt.

Wanneer bloeit Geranium Renardii?

De plant bloeit in mei en juni met veel, ongeveer 2 cm grote bloemen. De bloemen zijn wit van kleur met purperviolette aders. Van een afstand kunnen ze er zelfs een beetje grijs uitzien.

Het blad van geranium Renardii is blauw/ groen van kleur. De vorm is leuk om te zien, het is vrij klein en rond met veel inkepingen en behaart. Het blad blijft in de winter grotendeels aan de plant zitten en heeft grote sierwaarde.

Mijn ervaring

Een leuke bodembedekker voor voorin een border, waarbij vooral het blad grote sierwaarde heeft. De bloemen zijn mooi om te zien, maar ze zijn vrij klein en vallen niet heel erg op.  

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier

3 reacties