Cotoneaster conspicuus – Dwergmispel

 Cotoneaster conspicuusCotoneaster conspicuus – Dwergmispel is een laagblijvende heester met glanzend groen blad met mooie herfstverkleuring, witte bloemen in voorjaar, gevolgd door rode bessen. Lees hier alles over de standplaats, bloei, snoei en verzorging van de heester.

Deze bloeiende bodembedekker is winterhard en is goed geschikt voor vakbeplanting. De heester kan tot 80 cm hoog worden en groeit breed uit.
Plant voor een goed bodembedekkend resultaat 3 stuks per vierkante meter.

Cotoneaster conspicuus kopen

Koop deze heester door op onderstaande button te klikken!

Standplaats Cotoneaster conspicuus

Deze bloeiende heester staat graag in zon of halfschaduw.

De grond kan het best voedsel- en humusrijk zijn Hij is echter erg sterk en kan ook goed gedijen onder minder goede grondcondities. De heester verdraagt ook zeewind..

Bloei, bessen en blad Dwergmispel

Cotoneaster conspicuus bloeit in mei en juni/juli met veel witte bloemen, die aantrekkelijk zijn voor bijen.

In september en oktober komen er rode bessen aan de heester, die lang aan de plant kunnen blijven zitten. De bessen zijn aantrekkelijk voor vogels.

Het kleine ronde blad is glanzend en groen van kleur. In het najaar verkleurd het blad mooi naar roodgroen. Deze heester is een (half)groenblijvende plant.

Snoei

Snoei is niet noodzakelijk maar als de heester te groot wordt, of voor vormbehoud, kunnen enkele van de oudste takken flink worden terug geknipt.

Klik op onderstaande button voor een overzicht van andere fraaie Dwergmispel soorten!

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier