Cotoneaster suecius Coral Beauty – Dwergmispel

Cotoneaster suecicus Coral BeautyCotoneaster suecius Coral Beauty of Dwergmispel is een mooie bodembedekker met een mooie vorm, veel witte bloemen en veel rood/oranje bessen. Lees hier alles over de standplaats, bloei, snoei en verzorging van de heester.

Deze groenblijvende plant is goed winterhard en is goed voor vakbeplanting en onderbeplanting te gebruiken en is een goede bodembedekkende plant.

De plant wordt ongeveer 50 cm hoog en groeit breed uit. Plant voor een bodembedekkend resultaat ongeveer 7 tot 9 planten per vierkante meter. Zowel het blad als de bessen zijn giftig.

Standplaats Cotoneaster suecius Coral Beauty

De plant staat graag in de zon of halfschaduw. Zet hem op een plek uit de harde wind, want daar kan hij niet goed tegen.

De grond kan het best licht vochtig zijn en humus- en voedselrijk zijn.

Bloei, blad en bessen

Deze soort bloeit in mei met veel kleine witte bloemen.

In het najaar komen er rood/oranje bessen aan de struik die de hele winter lang de struik opfleuren. De bessen zijn giftig!

Het blad is donkergroen van kleur, maar in de herfst verkleurd het mooi naar bronskleur.

Het kleine, ovale blad is glanzend en blijft de winter lang aan de plant zitten. De nerven liggen diep in het blad.

Verzorging

De heester heeft maar weinig verzorging nodig.

  • Snoei. De plant hoeft niet gesnoeid te worden, maar als je hem niet buiten een vak wilt laten groeien kan het wel gemakkelijk.
  • Bemesten. Geef Cotoneaster suecius Coral Beauty in het voorjaar organische mest voor een mooie bloei, veel bessen en een mooie groei van de plant.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier