Leucothoe axillaris Little Flames – Druifheide

Druifheide

Druifheide – Leucothoe axillaris Little Flames is een groenblijvende sierheester met groen blad met prachtige herfstverkleuring naar rood.

Deze bloeiende heester heeft een compacte groei en is winterhard. De plant wordt tot 50 cm hoog en 30 cm breed en groeit langzaam. Leucothoe axillaris Little Flames kan worden toegepast in een pot op het terras of in de border. Het is een bodembedekkende plant.

Druifheide kopen

Koop deze heester door op onderstaande button te klikken!

Standplaats Leucothoe axillaris Little Flames

De groenblijvende plant staat graag in halfschaduw en kan ook in de zon staan als de grond

Het planten

Druifheide staat graag in halfschaduw maar kan ook in de volle zon staan, zolang de grond maar voldoende vochtig is. Hoe meer zon het blad vangt, des te mooier rood het blad wordt in het najaar.

De grond kan het best humusrijk en zuur zijn en vochtig, maar wel waterdoorlatend.
In het najaar wordt de plant volop aangeboden bij tuincentra en kwekers, omdat het blad dan prachtig rood gekleurd is. Maak een ruim plantgat en meng door de verwijderde grond tuinturf. Plaats de plant in het gat en zorg dat de plant weer op dezelfde planthoogte komt te staan als in de pot. Vul het plantgat op met het grondmengsel met de tuinturf en druk de grond goed aan. Geef voldoende water en zorg dat de grond nooit uitgedroogd raakt.

Bloei en blad

Leucothoe axillaris Little Flames bloeit in april en mei met vrij onopvallende witte bloemen.

Het blad is langwerpig en is groen van kleur. Jong blad is mooi rood van kleur en wordt gedurende het jaar meer groen van kleur. Als het blad voldoende zon vangt dan kleurt het in het najaar weer prachtig naar rood.

Snoei

Snoei is niet noodzakelijk aangezien de heester klein blijft, wil je toch snoeien doe dit dan in juni. Oude takken kunnen tot vlak bij de grond worden weggeknipt. Jonge takken kunnen licht worden teruggesnoeid, waarna er weer mooi roodgekleurd nieuw blad wordt gevormd.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier