Leucothoe axillaris Curly Red – Druifheide

Leucothoe axillaris Curly RedLeucothoe axillaris Curly Red of Druifheide is een compact groeiende bloeiende heester met gekruld blad met mooie herfstverkleuring.

Je ziet deze plant veel in het najaar bij tuincentra, vanwege de mooie verkleuring van het blad naar roodpaars, die de gehele winter aanwezig blijft.

Het is een groenblijvende plant, die ongeveer 50 cm hoog wordt.

Leucothoe axillaris Curly Red kan goed solitair in de border, in groepen en staat ook erg mooi in een pot op het terras.

Standplaats Leucothoe axillaris Curly Red

De plant staat graag in de zon of halfschaduw en wordt graag geplant met tuinturf. Hoe meer zon de plant krijgt, des te roder het blad wordt in de herfst

De grond moet, vooral als de plant in de volle zon staat, voldoende vochtig zijn en humusrijk. Hij kan echter, vooral in de winter, niet tegen continu natte voeten, dus de grond moet wel waterdoorlatend zijn.

Bloei en bladLeucothoe axillaris Curly Red

Leucothoe axillaris Curly Red bloeit met onopvallende kleine witte bloemen in mei en juni.

Het blad is glanzend en leerachtig en is groen.

De nieuwe twijgen met blad, die in het voorjaar gevormd worden zijn prachtig rozerood van kleur. In het najaar verkleurt het blad naar roodpaars en blijft de gehele winter de plant sieren.

De takken van de plant zijn in de winter mooi te gebruiken in Kerststukjes of bloemstukken.

Planten van Leucothoe axillaris Curly Red

Maak voor de plant een ruim plantgat en meng door de verwijderde grond flink wat tuinturf. Vul het plantgat hiermee weer op en druk de aarde goed aan.

Zorg dat de plant weer op dezelfde planthoogte komt te staan, als hij in de pot had. Geef na het planten voldoende water en blijf dat zo nodig doen tot de plant goed is aangeslagen.

Snoei

Snoeien hoeft niet vaak gedaan te worden, vanwege de trage groei van de heester. Snoei zorgt echter wel weer voor veel nieuwe scheuten, waar mooi gekleurd blad aan verschijnt. Bovendien blijft de heester zo mooi compact.

Snoeien kan het best na de bloei gebeuren, in juni.

Lees verder; Leucothoe soorten