Leucothoe fontanesiana Whitewater – Druifheide

Leucothoe fontanesiana Whitewater

Druifheide

Leucothoe fontanesiana Whitewater of Druifheide is een klein blijvende winterharde heester met wit groen bontgekleurd blad met een prachtige herfstverkleuring naar rood paars.

Deze bloeiende heester is winterhard en wordt tot ongeveer 50 cm hoog. Leucothoe is vooral in het najaar volop verkrijgbaar bij tuincentra vanwege de prachtige bladverkleuringen.

Druifheide Whitewater kan goed worden toegepast in de border of in een grote pot op terras of balkon en heeft zeker ook in de herfst en winter grote sierwaarde vanwege het groenblijvende en prachtige rood gekleurde blad.

In de border valt de heester vooral mooi op als hij in groepjes wordt aangeplant. Houdt 5 stuks per vierkante meter aan voor een mooi resultaat.

Standplaats Leucothoe fontanesiana Whitewater

De heester kan zowel in de volle zon als in halfschaduw of schaduw staan. Zeker bij een standplaats in de zon moet de grond voldoende vocht bevatten. Hoe meer zon het blad vangt hoe mooier roodgekleurd het blad zal worden in de winter. Leucothoe fontanesiana Whitewater houdt verder van een beschutte plek.

De grond kan het best vochtig en waterdoorlatend zijn en zuur. Voeg bij het planten tuinturf toe aan het plantgat en geef ieder jaar een gift tuinturf rondom de voet van de heester. Geef na het planten regelmatig water en zorg dat de grond niet uitgedroogd raakt.

Bloei en blad

In april en mei bloeit de heester met kleine witte bloemen, ze zijn vrij onopvallend.

Leucothoe fontanesiana Whitewater is een groenblijvende plant met wit groen bontgekleurd blad met witte rand. In het najaar verkleurd het blad naar mooie rood paarse kleuren.

Snoeien Leucothoe fontanesiana Whitewater

Snoei Druifheide na de bloei licht terug voor vormbehoud. Snoei bij een oude plant ook enkele takken terug tot vlak boven de grond om de heester te vernieuwen.

Bemesten

Geef in het voorjaar kalkvrije mest en strooi tuinturf rondom de heester.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier