Leucothoe walteri Rainbow – Druifheide

Leucothoe walteri Rainbow

Druifheide

Leucothoe walteri Rainbow of Druifheide is een kleine winterharde heester met bontgekleurd blad in de kleuren crème wit en groen, met een herfstverkleuring naar rood.

Deze in het voorjaar met witte bloemen bloeiende heester wordt ongeveer 80 cm hoog en groeit breed uit. Wanneer u 5 stuks per vierkante meter plant is het een goede bodembedekker.

Leucothoe walteri Rainbow, net als alle andere soorten Leucothoe, zijn leuke planten om in potten op het terras te zetten vanwege het feit dat het groenblijvende planten zijn en het blad mooi van kleur is. Behalve in een pot staat de heester ook mooi in groepjes in de border.

Standplaats Leucothoe walteri Rainbow

De plant staat graag in halfschaduw of schaduw op een beschutte plek tegen wind. Een plek in de zon is ook mogelijk,maar dan moet de grond voldoende vochtig zijn. Hoe meer zon het blad vangt, des te roder het blad in het najaar zal worden.

De grond kan het best vochtig zijn, maar wel waterdoorlatend. Zorg verder voor voedsel-en humusrijke grond die zuur is. Plant Leucothoe walteri Rainbow met tuinturf aan en voeg elk jaar wat tuinturf toe. Geef de eerste tijd na het planten voldoende water, laat de grond niet uitdrogen!

Bloei en blad

Leucothoe walteri Rainbow bloeit in mei en juni met kleine witte bloemen in trossen.

Het blad is bontgekleurd in crème wit en groen en wordt in het najaar, als het kouder wordt, rood van kleur.

Leucothoe snoeien

Na de bloei kan de heester wat gesnoeid worden om de vorm mooi te houden. Het is ook goed om enkele oudere takken tot vlak bij de grond weg te snoeien.

Bemesten

Geef in het voorjaar mest, zorg dat deze geen kalk bevat. Voeg wat tuinturf toe aan de grond rondom de heester.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier