Cotoneaster dammeri Winter Jewel – Dwergmispel

Cotoneaster dammeri Winter JewelCotoneaster dammeri Winter Jewel of Dwergmispel is een laag- en breeduit groeiende witbloeiende heester, die ook als treurvorm op stam geënt te koop is. Lees hier alles over de standplaats, bloei, snoei en verzorging van de heester.

Deze bloeiende heester is winterhard en past goed in de vogelvriendelijke tuin, vanwege de rode bessen (voedsel) en het feit dat het een groenblijvende plant is (bescherming).

Cotoneaster dammeri Winter Jewel is een goede bloeiende bodembedekker en wordt ongeveer 30 cm hoog. De heester is uitstekend geschikt om een vak of helling te bedekken. Houdt bij het planten dan 5 stuks per vierkante meter aan.

Behalve als bodembedekker wordt de heester ook op stam geënt. De takken groeien in treurvorm naar beneden. Dit boompje op stam is erg sterk en geeft kleur aan de wintertuin.

Standplaats Cotoneaster dammeri Winter Jewel

Dwergmispel kan in zon of halfschaduw staan.De voorkeur van de heester gaat uit naar voedsel- en humusrijke grond, die licht vochtig is.

Cotoneaster kopen

Er zijn verschillende soorten Dwergmispel te koop. De groenblijvende planten zijn goede bodembedekkers met leuke gekleurde bessen. Klik op onderstaande button om de heester te kopen:

Bloei, bessen en blad

Deze Dwergmispel bloeit in mei met witte bloemen, die aantrekkelijk zijn voor bijen.

In het najaar komen er mooie rode bessen aan de heester, waar vogels van komen smullen. Dit is dus zeker een geschikte heester voor de diervriendelijke tuin.

Het blad is eirond en is donkergroen van kleur. De heester is een groenblijvende plant.

Verzorging

  • Snoei zorgt voor een compacte kruin bij de treurvorm. Knip enkele takken vrijwel helemaal terug, zodat de kruin goed vol wordt.
  • Bemest de heester met organische mest in het voorjaar.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier