Cotoneaster dammeri Winter Jewel – Dwergmispel

Cotoneaster dammeri Winter JewelCotoneaster dammeri Winter Jewel of Dwergmispel is een laag- en breeduit groeiende witbloeiende heester, die ook als treurvorm op stam geënt te koop is.

Deze bloeiende heester is winterhard en past goed in de vogelvriendelijke tuin, vanwege de rode bessen (voedsel) en het feit dat het een groenblijvende plant is (bescherming).

Cotoneaster dammeri Winter Jewel is een goede bloeiende bodembedekker en wordt ongeveer 30 cm hoog. De heester is uitstekend geschikt om een vak of helling te bedekken. Houdt bij het planten dan 5 stuks per vierkante meter aan.

Behalve als bodembedekker wordt de heester ook op stam geënt. De takken groeien in treurvorm naar beneden. Dit boompje op stam is erg sterk en geeft kleur aan de wintertuin.

Standplaats Cotoneaster dammeri Winter Jewel

Dwergmispel kan in zon of halfschaduw staan.buttonDe voorkeur van de heester gaat uit naar voedsel- en humusrijke grond, die licht vochtig is.

Bloei, bessen en blad

Cotoneaster dammeri Winter Jewel bloeit in mei met witte bloemen, die aantrekkelijk zijn voor bijen.

In het najaar komen er mooie rode bessen aan de heester, waar vogels van komen smullen. Cotoneaster dammeri Winter Jewel is dus zeker een geschikte heester voor de diervriendelijke tuin.

Het blad is eirond en is donkergroen van kleur. De heester is een groenblijvende plant.

Verzorging Cotoneaster dammeri Winter Jewel

  • Snoei zorgt voor een compacte kruin bij de treurvorm. Knip enkele takken vrijwel helemaal terug, zodat de kruin goed vol wordt.
  • Bemest de heester met organische mest in het voorjaar.

Cotoneaster soorten