Cotoneaster dammeri – Dwergmispel

Cotoneaster dammeri

Cotoneaster dammeri – Dwergmispel

Cotoneaster dammeri of Dwergmispel is een breeduit groeiende en laagblijvende heester met witte bloemen in het voorjaar en rode bessen in het najaar. Lees hier alles over de verzorging, kopen, snoei, standplaats en bloei.

De vrijwel onderhoudsvrije heester is een goede bloeiende bodembedekker om vakken en schuine hellingen te bedekken en de groei van onkruid tegen te gaan. De soort wordt ongeveer 25 cm hoog en 80 cm breed.

Plant voor een mooi bodembedekkend resultaat 5 tot 7 stuks per vierkante meter.

Dwergmispel is een winterharde en groenblijvende plant, tijdens strenge winters kan hij evengoed een gedeelte van het blad verliezen.

Standplaats Cotoneaster dammeri

Deze bloeiende heester staat graag op een plek in zon of halfschaduw.

De grond kan het best voedsel- en humusrijk zijn en licht vochtig. Meng bij het aanplanten wat compost of goede potgrond door de grond uit het plantgat om de planten een goede start te geven en zorg de eerste tijd dat de grond niet teveel uitdroogt. De planten kunnen jaarrond aangeplant worden zolang het maar niet vriest.

Dwergmispel kopen

Er zijn verschillende soorten te koop, laag blijvende heesters en heesters op stam. Koop deze plant door op onderstaande button te klikken:

Dwergmispel kopen

Bloei, bessen en blad

Dwergmispel bloeit in mei en juni met witte bloemen, die aantrekkelijk zijn voor bijen.

In het najaar komen er rode bessen aan de heester, waar vogels dol op zijn. De heester behoort dus zeker tot de diervriendelijke planten.

Het kleine blad is groen en is glanzend, in de herfst verkleurd het blad naar brons/rood. Het blad is ovaal van vorm, de nerven zijn goed zichtbaar. Cotoneaster dammeri is een groenblijvende plant.

Verzorging Cotoneaster dammeri

  • Snoei kan na de bloei plaatsvinden en zorgt voor een compacte groei en een rijke bloei in het volgende jaar.
  • Bemesten kan in het voorjaar plaatsvinden met organische mest.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier

1 reactie


  • Eugenie Breukers

    Cotoneaster Dammeri (2,5 jr) Het blad is op verschillende plekken erg geel!!
    Wat kan de oorzaak zijn en kan ik er iets aan doen?
    Wil heel graag dat het groen blijft in de winter!!!