Eryngium bourgatii – Kruisdistel – Blauwe distel

Eryngium bourgatii

Kruisdistel

Eryngium bourgatii of Blauwe distel of Kruisdistel is een mooie, maar erg stekelige plant, met prachtige blauwe bloemen.

De plant wordt tot 40 cm hoog en is geschikt om in wat grotere groepen aan te planten in de border of voor in de rotstuin.

Houdt bij het planten een aantal aan van 7 tot 9 stuks per vierkante meter.

De plant laat zich mooi combineren in borders met paars, blauw, roze, grijs en witte tinten.

Standplaats Eryngium bourgatii

De plant houdt van een warme en droge plek in de volle zon.

Zorg voor goede tuingrond, die waterdoorlatend en kalkrijk is, en de plant zal het zeker naar zijn zin hebben.

Eryngium bourgatii kopen

Er zijn meerdere distelsoorten te koop, alle met mooie blauw/paarse bloemen. De planten kunnen op een zonnige droge plek in de border of rotstuin staan. Trek wel handschoenen aan bij het planten of snoeien want de plant is behoorlijk stekelig. Koop Blauwe distel door op onderstaande button te klikken:

Eryngium kopen

Bloei en blad

Eryngium bourgatii is een langbloeiende plant met blauwe bloemen, omringd door puntige scherpe blauwe schutbladen.

De bloemen zijn zeer geschikt als snij- en droogbloem en ze trekken vlinders en bijen aan.

Het blad is grijsgroen van kleur en is zeer stekelig. Al met al geen plant om zonder handschoenen aan te handelen. In de winter verliest hij zijn blad.

Snoeien  Blauwe distel

De plant sterft in de winter af. je kunt de resten beter laten staan tot het voorjaar als vorstbescherming. Knip in het voorjaar de plant tot 10 cm boven de grond af.

Ook mooi; Eryngium Tiny Jackpot

[sc_fs_faq html=”true” headline=”h2″ img=”” question=”Wanneer kan je Blauwe distel snoeien?” img_alt=”” css_class=””] Blauwe distel (Eryngium bourgatii) kun je in het voorjaar tot 10 cm boven de grond afknippen met een goed scherpe snoeischaar. [/sc_fs_faq]

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier