Eryngium Tiny Jackpot – Kruisdistel

Eryngium Tiny Jackpot

Eryngium Tiny Jackpot of Kruisdistel is een laagblijvende distelsoort met een dichte vertakking en veel blauwe bloemen. Lees hier over de bloei, snoei en standplaats en waar je de plant kunt kopen.

Algemene informatie Eryngium Tiny Jackpot

De plant, die goed winterhard is, wordt tot 50 cm hoog en kan goed worden toegepast in een zonnige border of als rotsplant.

Voor een mooi opvallend resultaat houd je 7 à 9 stuks per vierkante meter aan.

De plant combineert mooi met paarse, blauwe, grijze en witte tinten.

Standplaats Kruisdistel

De plant staat graag op een plek in de volle zon. De grond kan het best waterdoorlatend zijn.

Eryngium kopen

Er zijn verschillende soorten te koop van deze prachtige blauw bloeiende plant. De planten passen perfect in een diervriendelijke tuin, want de bloemen zijn erg in trek bij vlinders en bijen. Het is een vrijwel onderhoudsvrije plant die houdt van een zonnige plek op een niet te natte grond. Klik hier om blauwe distel te kopen:

Eryngium kopen

Wanneer bloeit Kruisdistel?

Eryngium Tiny Jackpot is een langbloeiende plant met blauwe bloemen en mooie grijze schutbladen. De plant bloeit van juni t/m augustus.

De bloemen zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen en kunnen als snijbloem en droogbloem worden toegepast.

Het groen blad is stekelig. In de winter verliest Eryngium Tiny Jackpot zijn blad.

Hoe snoei je de plant?

De plant sterft in de winter af. Laat bij voorkeur de afgestorven delen gedurende de winter staan als bescherming tegen de vorst, de uitgebloeide bloemen hebben ook nog wel wat sierwaarde. In het voorjaar kan de plant tot ongeveer 10 cm boven de grond worden gesnoeid.

Ook mooi: Eryngium bourgatii

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier