Escallonia leavis Pink Elle – Escallonia

Escallonia leavis Pink ElleEscallonia leavis Pink Elle of Escallonia is een mooie langbloeiende plant met een rijke bloei met roze bloemen, die mooi afsteken tegen het donkergroene glanzende blad.

De heester is een langzame groeier met een compacte groeiwijze, die ongeveer 1 m hoog en 80 cm breed wordt.

Het is een groenblijvende plant die winterhard is, maar het is aan te raden om toch enige vorstbescherming te bieden door de wortels te beschermen door ze af te dekken met blad.

Behalve voor de border is Escallonia leavis Pink Elle ook geschikt als kuipplant.

De mooie roze bloemen, die later meer naar roze wit verkleuren, zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen.

Standplaats Escallonia leavis Pink Elle

Deze bloeiende heester heeft een voorkeur voor een warme plek in de zon of halfschaduw.

Zet hem op een voor harde wind beschutte plek in humusrijke waterdoorlatende grond.

Escallonia kopen

Van deze bijzonder mooie heester zijn meerdere soorten te koop, met bloemen in de kleuren wit, roze en rood. Klik op onderstaande button om de heester te kopen:

Escallonia kopen

Wanneer bloeit deze heester?

Escallonia leavis Pink Elle is een lang- en rijkbloeiende plant met roze bloemen, die later naar roze wit verkleuren. De bloei is in juni en juli.
Het kleine glanzende blad is rond van vorm en heeft een mooie donkergroene kleur. De plant is groenblijvend.Escallonia leavis Pink Elle

Verzorging

 • Snoei kan na de bloei plaatsvinden en zorgt voor vormbehoud en een rijke bloei.
 • Bemest de plant jaarlijks in het voorjaar en als de plant op zandgrond staat nogmaals tijdens de bloei.
 • Vorstbescherming is aan te raden door de plant uit koude wind te plaatsen en de voet van de plant te bedekken met een laag bladeren. Een kuipplant kan koel binnen geplaatst worden.

[sc_fs_faq html=”true” headline=”h2″ img=”” question=”Wanneer kan je Escallonia snoeien?” img_alt=”” css_class=””] Snoei de heester direct na de bloei, dit bevorderd vormbehoud en stimuleert de bloei. [/sc_fs_faq]

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier

3 reacties


 • Jan van Veen

  Mijn Escallonia staat volop in bloei, maar verliest wel gedurende het jaar constant geel blad. Hoort dat of is er iets niet goed?
  Dank voor Uw antwoord.


  • Marco van Ginkel

   Beste Jan, de Escallonia’s bij mij in de tuin verliezen ook doorlopend gele blaadjes. Maar er komen steeds veel nieuwe voor in de plaats. Zal er dus wel bij horen. Hier staan ze wel op zandgrond.

   Groet,
   Marco van Ginkel


 • Ton

  Wat moet ik doen met uitgebloeide bloemen. Verwijderen voor langere doorbloei of laten zitten. Groet

  Ton