Escallonia Golden Carpet – Escallonia

Escallonia Golden CarpetEscallonia Golden Carpet is een bloeiende heester die van begin zomer tot in oktober bloeit met rozerode bloemen. Lees hier alles over de verzorging, snoei, bloei en standplaats.

De heester is winterhard en wordt ongeveer 50 cm hoog en 1 m breed.

Het is een groenblijvende heester met mooi goudgeel blad, wat later in het jaar meer groen van kleur wordt. De heester kan zowel in de border als in een pot worden toegepast.

Standplaats Escallonia Golden Carpet

De heester staat graag in zon of halfschaduw op een tegen harde wind beschutte plek.

De grond kan het best humusrijk zijn en goed waterdoorlatend.

Escallonia kopen

Er zijn verschillende soorten van deze bloeiende heesters te koop, met bloemen in de kleuren wit, roze en rood. Klik op onderstaande button om de heester te kopen:

Escallonia kopen

Wanneer bloeit de heester?

Escallonia Golden Carpet is een langbloeiende plant met rozerode bloemen. De heester heeft twee bloei perioden, van juni t/m juli en van september t/m oktober. De rozerode bloemen steken mooi af tegen het goudgele blad. De bloemen zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen.

Het blad is glanzend en heeft een goudgele kleur, later in het jaar wordt het blad meer groen. In de winter behoudt de heester zijn blad.

Verzorging

  • Snoeien kan jaarlijks na de bloei plaatsvinden en zorgt voor vormbehoud van de heester.
  • Bemest Escallonia Golden Carpet in het voorjaar met organische mest en doe dit nogmaals aan het begin van de zomer als de heester in zandgrond geplant staat.
  • Vorstbescherming is aan te raden d.m.v. het afdekken van de voet van de plant met blad. Staat de heester in een pot, zorg dan dat de wortels niet bevriezen.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier