Euonymus fortunei Emerald Gaiety – Bontbladige Japanse Kardinaalshoed

Euonymus fortunei Emerald Gaiety

Bontbladige Japanse Kardinaalshoed

Euonymus fortunei Emerald Gaiety of Bontbladige Japanse Kardinaalshoed is een breeduit groeiende groenblijvende winterharde heester met klein wit bontgekleurd blad.

De heester is geschikt als bodembedekker en kan ook goed solitair in de border toegepast worden, als laagblijvende haag en kan zelfs (met wat steun) een muur of schutting bedekken. Kortom, een groenblijvende plant met vele mogelijkheden.

Euonymus fortunei Emerald Gaiety is ook op stam verkrijgbaar.

Houdt bij het planten van meerdere heesters in de border een aantal aan van 3 tot 5 stuks per vierkante meter.

Standplaats Euonymus fortunei Emerald Gaiety

De sierheester kan zowel in de zon als in halfschaduw of schaduw staan. Met een plek in de zon moet de grondwel voldoende vocht bevatten. Zorg verder voor een beschutte plek tegen koude wind.

De grond kan het best humus- en voedselrijk zijn en voldoende vochtig zijn, maar wel waterdoorlatend.

Bloei en blad

Euonymus fortunei Emerald Gaiety bloeit in april, mei en juni op onopvallende wijze met kleine wit groene bloemen.

Het blad is toch wel echt waar u op moet vallen. Het kleine blad blijft het gehele jaar rond aan de heester zitten en geeft zo kleur aan de vaak wat saaie, kale wintertuin. Het blad is groen van kleur, met een witte rand. In de winter kan er een rozige gloed zichtbaar zijn.

Het blad wordt op een zonnige standplaats bonter van kleur dan in de volle schaduw. Mocht de plant een nieuwe tak vormen met alleen maar groengekleurd blad, dan kunt u deze beter verwijderen, om het bonte karakter van de heester in stand te houden.

Snoeien Kardinaalshoed

Snoei is mogelijk. Doe dit bij voorkeur na de bloei.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier