Euphorbia characias wulfenii – Wolfsmelk

Euphorbia characias wulfeniiEuphorbia characias wulfenii – Wolfsmelkis een opvallende bloeiende plant met geelgroene schutbladen en grijsgroen blad. Lees hier alles over de standplaats, bloei, snoei en verzorging van de plant.

Algemene informatie

Standplaats: Zon, waterdoorlatende kalk- en voedselrijke grond

Bloei: Gele bloemen maart t/m mei

Hoogte plant: Tot 1 meter

Plantafstand: 5 à 7 stuks per vierkante meter

Giftig: Ja

Er zijn meer dan 2000 soorten Wolfsmelk, groenblijvend en bladverliezend, die qua uiterlijk veel van elkaar kunnen verschillen. Euphorbia characias wulfenii heeft grijsgroen lancetvormig blad en wordt ruim 1 m. hoog.

De gele bloemen zijn omgeven door geelgroene schutbladen. De plant kan solitair in de border staan maar is ook in grote groepen een mooie verschijning. Plant 5 tot 7 stuks per vierkante meter.

Het is een plant die niet met blote handen moet worden aangepakt. De witte melksap is giftig en kan bij aanraking met de huid en/of ogen flinke allergische reacties veroorzaken. Trek dan ook altijd goed beschermende tuinhandschoenen aan.

Standplaats Euphorbia characias wulfenii

Deze langbloeiende plant staat graag op een beschutte warme plek in de zon of eventueel in lichte schaduw.
Wolfsmelk is winterhard maar kan zeker wel goed bescherming gebruiken tegen koude wind.
De grond moet goed waterdoorlatend zijn, verder gaat de voorkeur uit naar kalk- en voedselrijke grond.

Wolfsmelk kopen

Koop deze mooie plant door op onderstaande button te klikken!

Bloei en blad Wolfsmelk

Euphorbia characias wulfenii bloeit met gele bloemen, omringt door geelgroene schutbladen. De bloei is van eind maart t/m mei. De bloemen zijn geschikt als snijbloem (pas wel op voor allergische reacties van de huid door het witte giftige melksap uit de stengels)

Het lancetvormige blad is grijsgroen van kleur. De plant is half groenblijvend in de winter, tijdens zachte winters blijft het blad aan de plant zitten.

Verzorging Euphorbia characias wulfenii

  • Snoei in maart eventueel ingevroren takken weg.
  • Voeg jaarlijks wat kalk toe aan de grond rondom de plant.
  • Geef eventueel wat water tijdens langdurige droogte.
  • Bemest de plant in het voorjaar.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier