Euphorbia Silver Swan

Euphorbia Silver SwanEuphorbia Silver Swan of Wolfsmelk is een groenblijvende vaste plant met bontgekleurd grijsgroen blad en geelgroene trosvormige bloemen. Lees hier alles over de standplaats, bloei, verzorging en snoei.

Algemene informatie over Euphorbia Silver Swan

Er zijn wel 2000 verschillende soorten Wolfsmelk, sommige zijn groenblijvend en andere verliezen in de winter het blad. Euphorbia Silver Swan is een groenblijvende soort.

Deze fraaie plant heeft een compacte opgaande groei en wordt tot 60 cm hoog. De plant staat mooi in de border maar kan ook prima in een pot op het terras staan. Plant voor een mooi opvallend resultaat 5 tot 7 stuks per vierkante meter.

Het sap van Wolfsmelk is giftig en kan leiden tot allergische reacties van huid en/of ogen. Draag dus altijd tuinhandschoenen bij het planten en snoeien!

Standplaats Euphorbia Silver Swan

De plant staat graag in de volle zon of in halfschaduw in kalkrijke waterdoorlatende grond. In te natte grond zal de plant tijdens koude nachten in de winter schade oplopen of zelfs afsterven.

Wolfsmelk kopen

Er zijn zeer veel soorten Wolfsmelk, klik op onderstaande button om deze fraaie plant te kopen!

Hoe ziet het blad eruit?

Het langwerpige smalle blad is grijsgroen van kleur met een witte rand. Daarmee is het een mooie opvallende plant in de border. De plant is groenblijvend en is dus jaarrond aanwezig in de border.

Alles over de bloei

Euphorbia Silver Swan bloeit langdurig van maart/april tot en met juni met trosvormige geelgroene bloemen. De bloemen zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen.

Verzorging

Wolfsmelk heeft weinig verzorging nodig.

  •  Geef in het voorjaar mest.
  • Snoei na de bloei de stengels van de plant goed terug, zo blijft de plant ook in het komende jaar fraai en dit bevorderd de bloei.
  • Geef jaarlijks een gift kalk, strooi dit rondom de plant.
  • Geef tijdens langdurige droogte water.
  • Bescherm de plant tegen koude wind en zorg dat hij niet te nat staat.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.