Exochorda macrantha The Bride – Parelstruik

Exochorda macrantha The brideExochorda macrantha The Bride of Parelstruik is een rijkbloeiende sierheester met witte bloemen in het voorjaar.

De naam Parelstuik komt van de bijna ronde witte bloemknoppen, die aan Parels doen denken.

De heester is winterhard en heeft in het begin een opgaande groei. Later wordt het een breed uitgroeiende heester met overhangende takken.

Exochorda macrantha The Bride wordt ongeveer 1,5 m hoog en 2m breed en is geschikt voor de kleine tuin. De heester staat mooi achter in de border, solitair of in kleine groepjes.

Standplaats Exochorda macrantha The Bride

De bloeiende heester staat graag op een beschutte plek in de zon, eventueel in lichte schaduw.

De grond kan het best humusrijk, waterdoorlatend en licht zuurbuttonzijn. Als de grond te kalkrijk is wordt het blad geel van kleur.

Bloei, vruchten en blad

Exochorda macrantha The Bride bloeit in april, mei en juni met grote witte bloemen. De bloemknoppen zijn mooi rond. De heester is een langbloeiende plant met een zeer rijke bloei.

Na de bloei worden er stervormige vruchten gevormd, die bruin van kleur worden en ook sierwaarde hebben.

Het blad is ovaal van vorm en heeft een lichtgroene kleur. In de winter verliest de heester zijn blad.

Snoei Exochorda macrantha The Bride

Na de bloei kunnen de zijscheuten wat worden teruggesnoeid tot op een sterke knop. Door verjongingssnoei toe te passen houdt u de heester mooi e wordt de bloei gesimuleerd. Knip hiervoor enkele van de oudste takken tot vlak boven de grond terug.