Exochorda macrantha The Bride – Parelstruik

Exochorda macrantha The brideExochorda macrantha The Bride of Parelstruik is een rijkbloeiende sierheester met witte bloemen in het voorjaar. Lees hier alles over de standplaats, bloei, snoei en verzorging van de heester.

De naam Parelstuik komt van de bijna ronde witte bloemknoppen, die aan Parels doen denken.

De heester is winterhard en heeft in het begin een opgaande groei. Later wordt het een breed uitgroeiende heester met overhangende takken. De verzorging van deze heester is eenvoudig.

Parelstruik wordt ongeveer 1,5 m hoog en 2m breed.  De heester staat mooi achter in de border, solitair of in kleine groepjes en is geschikt voor de kleine tuin.

Standplaats Exochorda macrantha The Bride

De bloeiende heester staat graag op een beschutte plek in de zon, eventueel in lichte schaduw.

De grond kan het best humusrijk, waterdoorlatend en licht zuur zijn. Als de grond te kalkrijk is dan wordt het blad geel van kleur. De plant kan het best in het najaar worden overgeplant. Zorg de eerste tijd na het overplanten voor voldoende vochtige grond.

Parelstruik kopen

Koop deze fraai bloeiende heester door op onderstaande button te klikken:

Parelstruik kopen

Bloei, vruchten en blad

Parelstruik bloeit in april, mei en juni met grote witte bloemen. De bloemknoppen zijn mooi rond. Het is een langbloeiende plant met een zeer rijke bloei.

Na de bloei worden er bruine stervormige vruchten gevormd. In de winter hebben de vruchten nog sierwaarde.

Het blad is ovaal van vorm en heeft een lichtgroene kleur. In de winter verliest de heester zijn blad.

Hoe snoei je Exochorda macrantha The Bride?

Snoei na de bloei de zij-scheuten wat terug tot op een sterke knop. Door verjongingssnoei toe te passen houdt u de heester mooi en wordt de bloei gesimuleerd. Knip hiervoor enkele van de oudste takken tot vlak boven de grond terug.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier

1 reactie


  • Mandy

    Hallo,
    ik heb een parelstruik in een bloempot, ik gaf het meermaals per week water, en nu is het aan het verwelken, hoe verzorg ik best deze plant? het staat op mijn balkon,
    Met dank voor het antwoord!