Exochorda Magical Spring – Parelstruik

Exochorda Magical SpringExochorda Magical Spring – Parelstruik is een heester die in het voorjaar bloeit met witte bloemen. Lees hier alles over de verzorging, snoei, bloei en standplaats.

De naam dankt de heester aan de vorm van de dichte bloemknoppen, die sterk op parels lijken.

Exochorda Magical Spring is een rijkbloeiende winterharde heester, die zeer geschikt is voor een kleine tuin. Parelstruik heeft een opgaande groei en wordt tot 1,5 meter hoog. De heester is goed te combineren met vaste planten in een gevarieerde border, maar ook in een grote pot op het terras staat hij mooi.

Standplaats Exochorda Magical Spring

Parelstruik staat graag in de zon of halfschaduw. Wat de grondsoort betreft gaat de voorkeur uit naar licht zure humusrijke grond die waterdoorlatend is.

Exochorda kopen

Er zijn verschillende soorten Parelstruik te koop, alle soorten zijn witbloeiend. De heester is mooi voor iedere tuin, klein of groot. De bloei is zeer rijk. In de winter verliest de heester haar blad. Klik op onderstaande button om Parelstruik te kopen;

Bloei en blad

Exochorda Magical Spring bloeit met witte bloemen in de maanden april, mei en juni. De bloemen gaan het eerst onderaan de takken open en zo verder naar boven tot aan de top van de stengels. Het is een langbloeiende heester met een zeer rijke bloei. Een andere mooie soort met witte bloemen is Exochorda macrantha The Bride.

Het blad is lichtgroen gekleurd. In de winter verliest de heester het blad.

Parelstruik planten

Je kunt de heester het jaarrond planten zolang het maar niet vriest. De beste planttijd is het najaar. De grond is nog wat warm, er valt regelmatig regen en in het voorjaar is de heester goed geworteld om veel bloemen te vormen.

Hoe snoei je Exochorda Magical Spring?

De heester wordt direct na de bloei gesnoeid. Doe je het snoeien laat in het jaar, dan zal dit ten koste van de bloei gaan. Pas verjongingssnoei toe om de heester mooi vitaal te houden en de bloei te stimuleren. Verjongingssnoei houdt in dat je enkele van de oudste takken terug snoeit tot vlak boven de grond.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.