Filipendula purpurea – Moerasspirea

Filipendula purpurea

Filipendula purpurea – Moerasspirea

Filipendula purpurea of Moerasspirea is een vaste plant met prachtig fris groen blad en roze bloempluimen. Lees hier alles over de bloei, verzorging en standplaats.

Wat is dit een prachtige plant! De combinatie van het fris groen gekleurde en mooi gevormde blad met de prachtige opvallende bloemkleur maakt dit tot een fraaie vaste plant die bij iedereen in de smaak zal vallen. De plant wordt ongeveer 70 à 80 cm hoog en is goed winterhard.

Het is van oorsprong een plant die voorkomt in weilanden en staat graag in vochtige grond die waterdoorlatend is. Het is een langbloeiende plant die prachtig staat aan de vijverrand of in een border die voldoende vochtig is.

Plant voor een mooi resultaat 5 à 7 stuks per vierkante meter.

Standplaats Filipendula purpurea

Moerasspirea kan in de zon of in halfschaduw staan. Bij een standplaats in de zon moet de grond voldoende vocht bevatten.

De grond kan het best voedsel- en humusrijk en licht vochtig, maar wel waterdoorlatend zijn.

Wanneer bloeit de plant?

Moerasspirea bloeit in juni, juli en augustus met prachtige roze bloempluimen. De bloemen zijn aantrekkelijk voor bijen en kunnen als snijbloem gebruikt worden.

Het blad is lichtgroen van kleur en is diep ingesneden. De nerven zijn duidelijk zichtbaar. In de winter verliest de plant zijn blad.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier