Gaura lindheimeri Whirling Butterflies – Lindheimers Prachtkaars

Gaura lindheimeri Whirling Butterflies of Lindheimers Prachtkaars is een prachtige langbloeiende plant met witte bloemen, die wel wat weg hebben van vlinders. Lees hier alles over de standplaats, bloei, snoei en het onderhoud van Prachtkaars.

Algemene informatie

De bloemen zitten aan fijne opgaande stengels en kunnen zo mooi combineren met heel wat verschillende planten in de border. Gaura Whirling Butterflies kan tot 1m hoog worden. Plant 7 à 9 stuks per vierkante meter in de border aan voor een mooi opvallend resultaat.
Jammer genoeg is de plant matig winterhard waardoor de plant vaak na een jaar toch weer verdwenen is. Maar als de plant zich helemaal thuis voelt op zijn standplaats, dan is het een fantastische vaste plant.

Standplaats Gaura lindheimeri Whirling Butterflies

De plant kan het best in de volle zon staan op een beschutte plek. Eventueel is lichte schaduw ook mogelijk.

De grond moet vooral goed waterdoorlatend zijn. Bij natte grond verrotten de wortels en/of bevriest de plant in de winterperiode. Zandgrond is ideaal voor de plant.

Gaura lindheimeri Whirling Butterflies kan uitgroeien tot grote pollen, dus zorg voor voldoende ruimte in de border.

Wanneer bloeit Prachtkaars?

De plant bloeit langdurig met witte bloemen die naar licht roze verkleuren. De bloei is van juli t/m oktober. De bloemen zijn aantrekkelijk voor insecten en kunnen als snijbloem toegepast worden.

Het blad is groen van kleur en is lancetvormig en wat gekronkeld. In de winter verliest de plant zijn blad.

Onderhoud Gaura lindheimeri Whirling Butterflies

  • Snoei de plant in het voorjaar terug tot ongeveer 20 cm boven de grond.
  • Bemest de plant in het voorjaar en nog een keer in de zomer met organische mest.
  • Bescherm de plant tegen vorst door de voet van de plant af te dekken met blad of stro.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier