Geranium sanguineum Striatum – Geranium

Geranium sanguineum StriatumGeranium sanguineum Striatum of Ooievaarsbek is een langbloeiende, bodembedekkende geraniumsoort met lichtroze geaderde bloemen. Lees hier alles over de standplaats, bloei en verzorging van de plant.

Er zijn heel veel verschillende soorten Geranium te koop met grote verschillen in hoogte van de planten, kleur van de bloemen en het blad en ook in bladvormen. Zo is er voor iedereen wel een geranium naar zijn smaak te vinden.

Algemene informatie

Geranium sanguineum Striatum wordt maar 20 cm hoog en is daardoor zeer geschikt om aan de rand van een border te plaatsen. Behalve voor in de border is de plant ook goed geschikt voor de rotstuin of als plant tussen bestrating.

Deze Geranium is bodembedekkend. Plant 7 tot 9 stuks per vierkante meter aan voor een mooi resultaat. Deze winterharde plant trekt bijen als hij in bloei staat.

Standplaats Geranium sanguineum Striatum

De plant kan in zon of halfschaduw staan. Vooral als hij in de volle zon staat, gaat zijn voorkeur uit naar licht vochtige en humusrijke grond, die echter wel waterdoorlatend moet zijn.

Bloei en blad

Deze Geranium bloeit langdurig en rijk met geaderde licht roze bloemen. Bijen zijn er dol op.

Het diep ingesneden blad is groen en ziet er mooi uit. In de winter is de plant bladverliezend.

Vermeerderen

De geranium kan vermeerderd worden door de plant te scheuren.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier