Hakonechloa macra Aureola – Hakonegras – Japans Siergras

Hakonechloa macra Aureola

Japans Siergras

Hakonechloa macra Aureola of Hakonegras is een winterhard Japans siergras met mooi glanzend afhangend geel gekleurd blad met dunne groene strepen. Lees hier alles over de standplaats, bloei, snoei en verzorging van de plant.

Het siergras groeit langzaam en wordt tot ongeveer 40 cm hoog en groeit breed uit. Hakonechloa macra Aureola staat erg mooi langs de rand van een border of langs een pad. Kan ook solitair of in groepen worden aangeplant en ook in een pot op het terras is het een zeer fraaie plant. Plant voor een mooi resultaat 5 à 7 stuks per vierkante meter.

Standplaats Hakonechloa macra Aureola

Hakonegras staat bij voorkeur in halfschaduw. Een plek in de zon kan ook, maar dan moet de grond wel voldoende vochtig zijn.

De voorkeur gaat uit naar voedsel- en humusrijke grond die vochtig, maar wel waterdoorlatend is.

Bloei en blad

Dit siergras is langbloeiend, maar de bloei is erg onopvallend en zeker niet de reden om de plant aan te schaffen. Van augustus t/m oktober komen er geelgroene aren aan het siergras.

Het afhangende blad is glanzend en smal en reikt bijna tot aan de grond. Het blad is geel gekleurd met dunne groene strepen. In het najaar verkleurd het blad naar oranje rood. In een milde winter blijft het blad gedurende de winter nog lang mooi.

Verzorging Hakonechloa macra Aureola

  • Snoei in het vroege voorjaar het lelijke blad terug.
  • Bemest het siergras in het voorjaar met organische mest.
  • Vermeerderen kan in het voorjaar plaatsvinden d.m.v. scheuren en uitplanten van de afzonderlijke stukken.

Hakonechloa macra is de groene variant van Japans Siergras