Hebe addenda – Struikveronica; standplaats, bloei, snoei en verzorging

Hebe addenda

Struikveronica – Hebe addenda

Hebe addenda – Struikveronica zijn groenblijvende plantendie ongeveer 50 cm hoog worden. In mijn tuin staan de soorten ‘Lisa’ en ‘White Lady”.

De plant kan binnen gehouden worden en zal het dan ongeveer 6 weken volhouden. Hij is beter op zijn plaats op een koele plek buiten. Het is in principe een eenjarige plant, maar in niet al te strenge winters kan Hebe addenda enkele jaren overleven. Je kunt hem het best op een beschutte plek plaatsen.

De plant staat leuk in een pot op het terras, maar ook in de border. Er zijn soorten verkrijgbaar met verschillende kleuren; wit, roze, blauw, paars of lila. Behalve met groen en grijs blad zijn er ook soorten verkrijgbaar met bont gekleurd blad, kortom, voor iedere smaak is er een mooie soort te vinden!

Deze langbloeiende plant bloeit van juli t/m oktober. Als je regelmatig de bloemen verwijdert, blijft de plant langdurig doorbloeien.

Hebe addenda kopen

Vooral in het najaar is het aanbod van deze bloeiende heester groot. Zo laat in het jaar staat er niet veel meer in bloei in de tuin en is het leuk om deze planten in potten op het terras neer te zetten. De plant  kan ook in de border goed combineren met andere vaste planten, maar zorg wel voor voldoende ruimte rondom de plant en voor een beschutte plek tegen harde wind.

Hebe Adenda kopen

Standplaats en verzorging Hebe Addenda

  • De plant staat graag in halfschaduw of zon. Bij een plaats in de zon heeft hij regelmatig water nodig, de grond mag niet uitdrogen. De plant is niet volledig winterhard. Een zachte Nederlandse winter overleeft hij wel zonder bescherming, maar bij flinke vorst heeft de plant toch echt bescherming nodig. Als de plant in een pot staat dan kan hij bij vorst het best binnen worden gezet op een koele lichte plek. Vergeet dan niet zo nu en dan water te geven.
  • Geef regelmatig mest, bv kalkrijk beendermeel. Zeker als de plant in een pot op het terras staat heeft hij regelmatig mest nodig, de vorming van zoveel bloemen vraagt veel energie van de plant.  Planten doe je het best met potgrond.
  • De plant hoeft niet gesnoeid te worden, maar in het voorjaar kunnen eventuele langere takjes een beetje worden bijgeknipt. Verder is het aan te raden uitgebloeide bloemen weg te knippen, dit staat niet alleen fraaier, maar de plant blijft ook beter doorbloeien.

Hoelang bloeit deze heester?

Dit is een zeer langbloeiende heester en bovendien is de bloei nog overvloedig ook. De bloei begint in juli en kan doorgaan tot oktober of zelfs november. De bloemen zijn erg aantrekkelijk voor bijen en vlinders. Door de lange bloei is er voor vlinders ook in het najaar lekkers te vinden in uw tuin.

  • Hebe addenda ‘Lisa’: bloei: juli- oktober met roze bloemen.
  • Hebe addenda ‘White lady’: bloei: juli- oktober met witte bloemen

Wanneer kan je Hebe addenda snoeien?

Snoei is niet echt nodig, maar in het voorjaar kan de plant wat in model geknipt worden. Knip uitgebloeide bloemen weg, zodat de plant lekker lang blijft doorbloeien.

Is Hebe addenda winterhard?

Hebe addenda is matig winterhard. Zorg bij vorst voor bescherming en als de heester in pot staat, zet deze dan binnen op een koele, lichte plek.

22 reacties