Hedera helix Baltica – Klimop

Hedera helix Baltica

Klimop

Hedera helix Baltica of Klimop is een Klimopsoort met klein donkergroen blad met opvallende wit grijze nerven, geschikt als bodembedekker en als klimplant. Lees hier alles over de standplaats, het blad en de verzorging.

Er zijn veel verschillende soorten Klimop verkrijgbaar met veel verschillende soorten bladkleuren en vormen.

Als klimmer wordt deze heester zonder snoei meters hoog, als bodembedekker wordt de plant tot ongeveer 35 cm hoog.

Deze snelgroeiende plant is goed winterhard.

Standplaats Hedera helix Baltica

Deze groenblijvende plant kan op allerlei standplaatsen staan, van zon of halfschaduw tot zelfs in de schaduw.

De grond kan het best humus- en voedselrijk zijn en moet zeker op een plek in de zon voldoende vocht bevatten. Zorg wel voor waterdoorlatende grond.

Blad, bloei en bessen

Het kleine blad is vijflobbig en is donkergroen van kleur.

In de winterse kou kan het blad verkleuren naar paarsblauw. Opvallend bij deze soort Klimop zijn de duidelijk zichtbare grijswitte nerven. In de wintermaanden behoudt de plant zijn blad.

Zonder snoei kunnen de klimmende takken groen witte bloemen vormen die vrij onopvallend aanwezig zijn en gevolgd worden door kleine blauw zwarte bessen.

Verzorging Hedera helix Baltica

De plant heeft geen bijzondere zorg nodig. Geef in het voorjaar wat organische mest en snoei de plant indien gewenst in het late voorjaar.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier