Hedera helix Yellow Ripple – Klimop

Hedera helix Yellow RippleHedera helix Yellow Ripple of Klimop is een laagblijvende klimopsoort met klein ingesneden geelgroen bont blad. Klimop is een ijzersterke plant, die het in vrijwel iedere tuin goed doet. Deze groenblijvende plant is uitstekend geschikt om als bodembedekker te gebruiken en om over de rand van een bloembak te laten hangen. De plant kan ook klimmen, maar heeft daar in eerste instantie wel wat steun voor nodig, later is de klimop dan zelfhechtend.

De plant kan zowel in zon als schaduw staan, maar in de schaduw wordt het blad minder bontgekleurd. Plant voor een mooi bodem bedekkend geheel 9 stuks per vierkante meter.

Hedera helix Yellow Ripple kopen

Koop deze plant door op onderstaande button te klikken!

Standplaats klimop

De plant kan zowel in zon als in halfschaduw of schaduw staan. Hoe meer zon het blad vangt des te bonter het blad zal worden.
De grond kan het best humusrijk zijn en waterdoorlatend.

Blad

Deze klimop heeft klein ingesneden blad. Het bontgekleurde blad is geelgroen van kleur. Het geel kan ook wel meer wit van kleur worden.

Verzorging Hedera helix Yellow Ripple

  • De plant kan gesnoeid worden.
  • Bemest de plant bij voorkeur in het voorjaar met organische mest.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier