Helichrysum Schwefellicht – Strobloem

Helichrysum Schwefellicht

Strobloem

Helichrysum Schwefellicht of Strobloem is een vaste plant met grijsgroen blad en gele bloemen. Lees hier over de standplaats, bloei en blad en verzorging van de plant.

Deze langbloeiende plant is winterhard en kan worden toegepast in de border en de rotstuin. Strobloem wordt tot 40 cm hoog, de bloemen zijn aantrekkelijk voor insecten. Plant voor een mooi resultaat 7 à 9 stuks per vierkante meter.

Standplaats Helichrysum Schwefellicht

De plant kan in zon of halfschaduw staan in droge grond of grond die goed waterdoorlatend is.

De voorkeur gaat uit naar voedsel- en humusrijke grond.

Bloei en blad

De plant bloeit rijkelijk en langdurig met zwavelgele bloemen, die ook als snijbloem of droogbloem te gebruiken zijn. De bloemen zijn aantrekkelijk voor insecten.
Het geurende blad is lancetvormig en is grijsgroen van kleur.

Verzorging Strobloem

De plant is erg gemakkelijk qua verzorging. Verwijder na de bloei de uitgebloeide bloemen.  Geef de plant bescherming tegen strenge vorst en zorg voor waterdoorlatende grond.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier