Hemelse bamboe – Nandina domestica Fire Power

Hemelse bamboe

Nandina domestica Fire Power – Hemelse bamboe

Hemelse bamboe (Nandina domestica Fire Power) is een wit bloeiende en groenblijvende sierheester met mooi verkleurend blad van rood naar groen naar oranje/rood.
Deze groenblijvende plant wordt 70 cm hoog en is geschikt voor kleine tuin. De naam Bamboe doet vermoeden dat het om een woekerende heester gaat, maar dat is niet zo. Deze wit bloeiende heester is matig winterhard en kan bij vorst wel wat bescherming gebruiken. De heester staat mooi in de border of kan als kuipplant worden gehouden.

Kopen Hemelse bamboe

Koop deze fraaie groenblijvende heester door op onderstaande button te klikken!

[maxbutton id=”4″ url=”https://www.directplant.nl/hemelse-bamboe-nandina-domestica-fire-power.html” text=”Koop deze heester!” window=”same” nofollow=”true” linktitle=”Hemelse Bamboe kopen!” ]

Standplaats Nandina domestica Fire Power

De heester staat graag een plek in halfschaduw of in de zon, verder is een beschutte plek aan te raden i.v.m. de vorstgevoeligheid. Zorg verder voor een niet te droge, maar goed waterdoorlatende grond.

Bloei, bessen en blad Hemelse bamboe

De heester bloeit in juni en juli met witte bloemen en na de bloei verschijnen er rode bessen.
Het jonge blad is rood van kleur en verkleurd naar groen. Als het koud wordt dan wordt het blad weer oranje/rood van kleur.

Snoei

Nandina domestica Fire Power hoeft niet gesnoeid te worden, maar snoei is wel mogelijk. Dit kan eind maart plaatsvinden. Knip de lange uitlopers weg. Om de heester te vernieuwen kunnen enkele van de oudste takken aan de basis worden weggeknipt, zodat het hart van de plant meer licht krijgt. Dit kan het jaar erop worden herhaald met overige oude takken.

Klik op onderstaande button voor meer mooie soorten!

[maxbutton id=”4″ url=”https://plantnu.nl/?s=Hemelse+Bamboe” text=”Hemelse bamboe soorten” linktitle=”Meer soorten hemelse bamboe” ]