Hemelse bamboe – Nandina domestica Fire Power

Hemelse bamboeHemelse bamboe (Nandina domestica Fire Power) is een wit bloeiende en groenblijvende sierheester met mooi verkleurend blad van rood naar groen naar oranje/rood.
Deze groenblijvende plant wordt 70 cm hoog en is geschikt voor kleine tuin. De naam Bamboe doet vermoeden dat het om een woekerende heester gaat, maar dat is niet zo. Deze wit bloeiende heester is matig winterhard en kan bij vorst wel wat bescherming gebruiken. De heester staat mooi in de border of kan als kuipplant worden gehouden.

Hemelse bamboe kopen

Koop deze fraaie groenblijvende heester door op onderstaande button te klikken!

Standplaats Nandina domestica Fire Power

De heester staat graag een plek in halfschaduw of in de zon, verder is een beschutte plek aan te raden i.v.m. de vorstgevoeligheid. Zorg verder voor een niet te droge, maar goed waterdoorlatende grond.

Bloei, bessen en blad Hemelse bamboe

De heester bloeit in juni en juli met witte bloemen en na de bloei verschijnen er rode bessen.
Het jonge blad is rood van kleur en verkleurd naar groen. Als het koud wordt dan wordt het blad weer oranje/rood van kleur.

Snoei

Nandina domestica Fire Power heeft geen snoei nodig, snoeien is wel mogelijk. Dit kan eind maart plaatsvinden. Knip de lange uitlopers weg. Om de heester te vernieuwen kunnen enkele van de oudste takken aan de basis worden weggeknipt, zodat het hart van de plant meer licht krijgt. Dit kan het jaar erop worden herhaald met overige oude takken.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier