Hemerocallis Stella de Oro – Daglelie

Hemerocallis Stella de Oro

Hemerocallis Stella de Oro – Daglelie

Hemerocallis Stella de Oro of Daglelie is een langbloeiende plant met gele bloemen en op gras lijkend blad. Lees hier alles over de standplaats, bloei en verzorging van Daglelie.

De naam zegt het al, de bloemen van Daglelie bloeien gedurende een dag. Gelukkig worden steeds weer nieuwe bloemen gevormd en is dit een zeer rijkbloeiende en langbloeiende plant.

Er zijn veel soorten Daglelie, waarvan Stella de Oro wel één van de laagst blijvende soorten is. De plant wordt 30 cm hoog, de bloemen steken boven het blad uit.

Deze vaste plant is winterhard en is geschikt voor aanplant in het kustgebied. Plant voor een mooi resultaat in de border 5 à 7 stuks per vierkante meter.

Standplaats Hemerocallis Stella de Oro

De plant staat graag op een plek in de zon of in lichte schaduw.

De grond kan het best humus- en voedselrijk zijn en vochtig. Laat de grond niet uitdrogen.

Daglelie kopen

Er zijn vele soorten van deze plant verkrijgbaar met bloemen in allerlei kleuren. Zo is er voor iedere tuin wel een mooi exemplaar te vinden. Klik op onderstaande button om de plant te kopen:

Daglelie kopen

Wanneer bloeit Hemerocallis Stella de Oro?

Daglelie bloeit langdurig van mei t/m september met gele bloemen. De bloemen bloeien gedurende 1 dag, vandaar de naam Daglelie. Er worden echter constant veel nieuwe bloemen gevormd, waardoor het een zeer rijkbloeiende plant is. De bloemen geuren licht.

Het groene blad is langwerpig en lijkt op gras. In de winter sterft de plant af om in het voorjaar weer opnieuw boven de grond te komen.

Verzorging

  • Bemest Daglelie in het voorjaar en gedurende zomer nog een keer met organische mest.
  • Vermeerderen kan plaatsvinden door de wat oudere planten te delen en de delen opnieuw te planten. De plant vermeerderd zichzelf via wortelstokken.
  • Verwijder de uitgebloeide bloemen om doorbloei te stimuleren.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier