Het onderhoud van je tuin makkelijk maken: zo doe je het

Een mooie en grote tuin is erg fijn, maar brengt ook veel onderhoud met zich mee. Gelukkig kun je dit een stuk makkelijker voor jezelf maken, als je maar het juiste tuingereedschap hebt. Zo zal je minder tijd kwijt zijn aan het onderhoud van je tuin en kost het je ook een stuk minder moeite. We gaan je vertellen hoe je dit doet!

Je gazon

De meeste grote tuinen hebben ook een groot gazon. Het gazon vergt alleen wel het meeste onderhoud. Je moet hierbij niet alleen denken aan grasmaaien, maar ook het weghalen van mos, onkruid of ander afval zoals losse bladeren. Om je gazon mooi te houden moet je ook meerdere keren per jaar het gazon bemesten.  Gelukkig kun je dit allemaal een stuk makkelijker voor jezelf maken. Voor het bemesten kun je bijvoorbeeld een strooiwagen kopen, zodat je het niet met de hand hoeft te doen. Voor het grasmaaien kun je voor grote gazons een zitmaaier kiezen of maak het jezelf nog makkelijker met een robot maaier. Deze zal al het werk voor je doen en zorgt ervoor dat je nog minder tijd kwijt bent aan het onderhoud van je gazon.

De tuin snoeien

Hoe groot je tuin ook is, er is altijd een moment waarop de planten, struiken, bomen of heg gesnoeid moeten worden. Dit zorgt er niet alleen voor dat je tuin er verzorgd en onderhouden uit blijft zien, maar zal ook de groei en bloei van de planten stimuleren. Knip de dode takken weg en snoei sommige soorten helemaal terug in het najaar.  Snoeien kan veel tijd kosten. Goed gereedschap maakt hierbij het grote verschil. Een scherpe snoeischaar zal al een groot verschil maken. Voor struiken en dunnere takken van bomen kom je hier al een heel eind mee. Heb je juist een grotere boom in de tuin? Dan kan het zeker waard zijn om te investeren in een kettingzaag.

De grond onderhouden

Naast dat je natuurlijk de planten zelf en het gazon moet onderhouden, vergt ook de grond wat onderhoud. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld het onkruid tussen de tegels weg te halen of het verwijderen van bladeren. Onkruid weghalen vinden de meeste mensen een vreselijke taak en ook kost het erg veel tijd. Dit kun je makkelijker maken door bijvoorbeeld een onkruidkrabber of schakel grof geschut in met een onkruidbrander. Succes met het onderhoud van je tuin!

Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.