De voordelen van het bemesten van je gazon

Een gazon in een tuin brengt meerdere voordelen met zich mee. Het zorgt voor een fraaie uitstraling, het is lekker zacht om op te spelen (voor kinderen & huisdieren) en het is goed voor het ecologische systeem. Als elk huishouden voor een tuin vol met tegels zou kiezen, zouden we al snel een groot probleem hebben.

Gelukkig kiezen veel huishoudens voor een gazon. Als je zelf ook een gazon in de tuin hebt, is het zaak om deze goed te onderhouden. Dit doe je onder meer door het gazon regelmatig te bemesten. Je gazon bemesten brengt de nodige voordelen met zich mee.

Het gras verkleurt minder snel

In Nederland hebben we vaker en vaker met droge periodes te maken. Tijdens deze droge periodes is de kans op verkleuring van het gras vrij groot. Het gras verkleurt al snel van groen naar geel. Door het gazon regelmatig te bemesten, voorkom je dit echter. Mest gaat deze verkleuring tegen, waardoor je van fraai groen gras geniet.

Blijft de droogte nou echt heel lang aan? Dan heeft het bemesten helaas ook geen effect meer. Bemest in dat geval het gazon alsnog en besproei het gazon ook regelmatig. Daarmee hou je het gazon in een relatief goede staat.

Minder kans op vorming van mos

Door het gazon regelmatig te bemesten, is er sprake van een dichtere grasgroei. Dat zorgt voor twee voordelen: het gras ziet er fraaier uit en mos krijgt minder ruimte om te groeien. Erg fijn, aangezien je uiteraard nooit op de vorming van mos in je gazon zit te wachten.

Het gras is beter beschermd

Een bemest gazon heeft een betere weerstand en is daardoor beter beschermd. Het gazon is tegen meerdere ziektes goed beschermd, waardoor je langer van het fraaie gras in je tuin geniet. Uiteraard is dit ook op de lange termijn fijn; je hoeft niet om de paar jaar een nieuwe grasmat in je tuin te leggen.

Het gras herstelt sneller

Dat het weer in ons land extremer wordt, mag inmiddels duidelijk zijn. Dat dit extreme weer van grote invloed op het gazon is, wordt ook steeds duidelijker. Als je het gazon regelmatig bemest, herstelt het gazon echter sneller na koud weer. Na kou, vorst en sneeuw zorgt het mest ervoor dat het gras relatief snel hersteld.

Wat is het beste mest voor je gazon?

Spreken de voordelen van het gazon bemesten je aan? Dan is het de hoogste tijd om het juiste mest voor je gazon aan te schaffen. Ga daarvoor naar Tuinshop.nl, bekijk de verschillende soorten mest en neem de product omschrijvingen goed door. Je achterhaalt dan binnen mum van tijd wat het beste mest voor jouw gazon is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.