Heuchera sanguinea Leuchtkaefer – Purperklokje

Heuchera sanguinea LeuchtkaeferHeuchera sanguinea Leuchtkaefer of Purperklokje is één van de vele Heuchera soorten. Het is een winterharde groenblijvende plant met leuke scharlakenrode bloemen op lange stelen. Lees hier alles over de standplaats, bloei en verzorging van de plant.

Algemene informatie

Er zijn veel verschillende soorten Purperklokje, met blad in allerlei vormen en kleuren. Zo is er voor iedere border wel een mooie bijpassende soort te vinden.

De plant wordt met het blad ongeveer 30 cm hoog, met bloemen eraan ongeveer 50 cm. Purperklokje is een goede bodembedekker en doet ook goed dienst als randplant in de border, in de rotstuin en in een pot op het terras.

Plant voor een mooi bodembedekkend resultaat 7 tot 9 stuks per vierkante meter.

Standplaats Heuchera sanguinea Leuchtkaefer

De langbloeiende plant houdt van een plek in halfschaduw, maar kan eventueel ook in de zon staan. Zorg dan zeker voor een voldoende vochtige grond.

De grond kan het best humus- en voedselrijk zijn en vochtig, maar wel waterdoorlatend.

Bloei en blad

Heuchera sanguinea Leuchtkaefer is een langbloeiende plant.

Hij bloeit van juni t/m augustus met scharlakenrode bloemen die aan een lange steel zitten. De stelen komen vanuit het midden van de plant. De bloemen zijn als snijbloem te gebruiken.

Het blad is groen en hartvormig. Het blijft in de winter groen. Bijzonder is dat het blad via de steel direct vastzit aan de wortels.

Verzorging

  • Scheuren. In de loop van de jaren werkt de plant zich wat omhoog in de aarde. Het blad wordt steeds wat kleiner. Om de plant mooi te houden is het verstandig om elke drie jaar te scheuren. Je verjongt de plant door kleine plantjes met wortels en een stukje van de wortelstok te verplanten.
  • Water geven. Staat de plant op een te droge plek of in de zon, zorg dan dat de grond voldoende vochtig blijft en geef regelmatig water.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier