Hydrangea arborescens Pink Annabelle – Hydrangea Invincibelle

Hydrangea Pink AnnabelleHydrangea arborescens Pink Annabelle of Hydrangea Invincibelle is een mooie Hortensia die maandenlang bloeit met grote roze bloemen. Lees hier alles over de verzorging, standplaats en bloei.

Deze winterharde bloeiende heester kan worden toegepast in de bloemen- of heester border en is dan vooral mooi als hij in groepen wordt geplant. In een grote pot op het terras is het een echte blikvanger.

De heester wordt ongeveer 1 m hoog en breed bij jaarlijkse snoei in het voorjaar. Deze Hortensia bloeit op nieuw hout, dus snoeien geeft meer bloemen en houdt bovendien de heester in model.

 

Hortensia arborescens Pink Annabelle kopen

Hortensia kopen

Standplaats Hydrangea arborescens Pink Annabelle

De Hortensia kan in zon en halfschaduw staan. Teveel middagzon kan voor slaphangende en gele bladeren zorgen als de heester niet voldoende water krijgt.
De grond kan het best humusrijk zijn en vochtig, maar wel waterdoorlatend. Verder is het een plant die van zure grond houdt, bij het planten kan tuinturf aan het plant gat worden toegevoegd, verder is een jaarlijkse turf gift rondom de plant aan te raden.

Bloei en blad

Hydrangea arborescens Pink Annabelle is een langbloeiende plant met veel grote roze bolvormige bloemen. Voor liefhebbers van witte bloemen is de Hydrangea arborescens Annabelle verkrijgbaar, die nog grotere bloemen heeft.

Het groene blad is groen en is eirond met een gezaagde rand. Het blad is erg dun en verdampt daardoor snel veel water. Het is een bladverliezende plant.

Verzorging Hydrangea arborescens Pink Annabelle

  • Snoei de takken van de plant laat in het voorjaar, in april, tot ongeveer 25 cm terug. Op het nieuwe te vormen hout verschijnen hetzelfde jaar nog de bloemen.
  • Strooi jaarlijks tuinturf rond de voet van de plant om de grond zuur te houden.
  • Zorg voor humusrijke grond die licht vochtig blijft, om slap hangen en geel worden van het blad te voorkomen.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier