Juniperus squamata Blue Star – Jeneverbes

Juniperus squamata Blue Star

Jeneverbes Blue Star

Juniperus squamata Blue Star of Jeneverbes is een bodembedekkende conifeer met blauwgrijs loof, die laag blijft en breeduit groeit. Lees hier alles over de standplaats, snoei en verzorging.

Er zijn veel verschillende conifeersoorten te koop. Voor iedere tuin, klein of groot, is wel een geschikte soort te vinden. Deze soort blijft klein en is dus zeer geschikt voor kleine tuinen.

Deze winterharde plant wordt hooguit 50 cm hoog, maar groeit wel breed uit tot 1 m. Het is een langzaam groeiende bodembedekker, die onkruid groei tegengaat en maar weinig onderhoud nodig heeft.

Jeneverbes Blue Star is geschikt voor de rotstuin, vakbeplanting, solitair, balkon of terras. Plant 1 à 3 stuks per vierkante meter.

Standplaats Juniperus squamata Blue Star

Deze groenblijvende plant staat graag in de zon of in lichte schaduw.

De grond kan het best neutraal tot zuur zijn en humusrijk en waterdoorlatend.

Bladkleur

Het in de winter groenblijvende loof is blauwgrijs van kleur.

Verzorging Jeneverbes Blue Star

  • Snoei is af te raden. Wilt u toch snoeien knip dan alleen terug tot in groene delen. Bij lager afknippen is er kans dat de conifeer niet meer uitloopt.
  • Bemest in het voorjaar met speciale coniferenmest. 

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier