Kolkwitzia ‘Pink Cloud’ – Kolkwitzia

Kolkwitzia ‘Pink Cloud’

Kolkwitzia ‘Pink Cloud’ is een gemakkelijke heester, die in het voorjaar en vroege zomer zeer veel roze bloemen vormt. Lees hier alles over de standplaats, bloei, snoei en bemesten van de heester.

De heester is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius en verliest zijn blad in de winter.

De bloeiende heester heeft veel ruimte nodig, na een jaar of tien kan de struik al drie meter hoog en vier meter breed zijn geworden.

Standplaats Kolkwitzia ‘Pink Cloud’

De heester staat het liefst in de volle zon, maar een plek in half schaduw is ook mogelijk.

De grond moet goed waterdoorlatend zijn en vruchtbaar. Verder houdt de heester van kalkhoudende grond. Kolwitzia ‘Pink Cloud’ heeft veel ruimte nodig voor zijn sierlijke, overhangende taken.

 

Wanneer bloeit Kolkwitzia ‘Pink Cloud’?

De heester bloeit overvloedig met licht roze bloemen in mei en juni.

Bemesten

Voor een rijke bloei is mest met een hoog kaliumgehalte aan te raden. Verder heeft de heester graag een mulchlaag rond de voet in het voorjaar en in het najaar. Bij gelig wordende bladeren is het strooien van beendermeel in het voorjaar aan te raden.Kolwitzia ‘Pink Cloud’

Snoeien

Snoei door de vorst beschadigde takken in het voorjaar terug. Bij struiken die langer dan drie jaar staan in de tuin, kunnen na de bloei één op de drie stengels tot de grond teruggesnoeid worden.

Planten

De heester kan het best in het najaar geplant worden. De heester heeft dan nog voldoende tijd om goed aan te slaan voor de winter. Breng na het planten een mulchlaag aan van tuincompost of ander organisch materiaal. Kolkwitzia ‘Pink Cloud’ staat leuk met kattenkruid met blauwe bloemen ( Nepata faasenii) of Weigela florida ‘Variegata’.